candyman’in yeniden çevriminden altı saniyelik teaser

candyman’in yeniden çevriminden altı saniyelik teaser


işte korku, işte gerilim, işte jordan peele


Beyaz perdede gerilim ve korku türlerinin yeniden yükselişe başladığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Bu da demek oluyor ki, Hollywood kült korku filmlerinin yeniden çevrimi için harıl harıl çalışıyor. Son örnek ise, Nia DaCosta‘nın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu ise 2017’de ilk filmi Get Out ile heykelcik kazanan ve 2019 yılında vizyona giren Us filmiyle kendi türünde gişe rekoru kıran Jordan Peele’in yazdığı 1992 yapımı kült korku filmi Candyman.

2018 yılında yeniden çevrimi Peele tarafından duyurulan fakat bir süredir haber alamadığımız yapım, görünen o ki post-prodüksiyon aşaması bitirmiş durumda. MGM, Twitter üzerinden ufak bir teaser’la Candyman‘in ve kancasının dönüşünü duyurdu. Kancasıyla bütünleşip etrafa korku salmaya başladığına şahit olduğumuz Candyman için ilk fragman ise Perşembe günü çıkacak.

Filmin konusuna gelirsek, Candyman Chicago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.
Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo ve Kyle Kaminsky‘nin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor.