disney+ merakla beklenen yapımlarının çıkış tarihlerini açıkladı

disney+ merakla beklenen yapımlarının çıkış tarihlerini açıkladı


açıklanan açıklanana


Disney, sinema dünyasını tekeli altına aldıktan sonra 12 Kasım’da yayın hayatına başlayan Disney+ platformuyla da Netflix, Amazon, Apple gibi rakiplerinin arasından sıyrılıp pastadan en büyük payı almak için durmaksızın çalışıyor. Başlangıç olarak arşivindeki birçok yapımı yeni platformuna yükleyen Disney, ilk orijinal içeriği The Mandolarian ile de büyük bir sükse yapmıştı.

Disney’in başbakanı Bob Iger’ın açıklamalarına göre Disney+ platformu, orijinal içerik konusunda çok büyük eksiklik yaşasa da ilk yılında 28.6 milyon kullanıcıya ulaştı. 2020’de dosta güven düşmana korku verecek Disney+, yeni sezonda bizleri nelerin beklediğini ve orjinal içeriklerinin çıkış tarihlerini açıkladı.

The Mandolarian hakkında konuşan Iger, ikinci sezonda daha fazla karakter göreceğimizi ve hepsinin kendine özgü hikayelerinin olacağını açıklarken, dizinin fenomen olmuş karakteri Baby Yoda‘nın daha fazla görüneceğini de müjdeledi. Iger, The Mandolarian’ın 2. sezonunun  yayın tarihi içinse Ekim ayını işaret etti.

Ewan McGregor’lı Obi Wan Kenobi serisi gecikmiş olsa da Iger ve Disney+ Star Wars evrenini genişletmek için de uğraşıyor. Diego Luna‘lı Rogue One için bir prequel dizisinin eli kulağında olduğunu belirten kaynaklar, Anthony Mackie ve Sebastian Stan‘lı The Falcon & The Winter Soldier dizisinin Ağustos ayında yayınlanmaya başlayacağını aktardı.

1950’li yıllarda geçecek olan, Elizabeth Olsen ve Paul Bettany’nin hayat verdiği Marvel karakterleri Scarlet Witch ve Vision‘ın hikayelerine odaklanacak WandaVision dizisi içinse Aralık 2020’yi takvimlerimizde işaretlememiz gerek.

Disney+’ın merakla beklenen bir diğer yapımı şüphesiz Loki. Tom Hiddleston’ın hayat vereceği ve son olarak Owen Wilson’ın da oyuncu kadrosuna dahil olduğu Loki karakterinin solo dizisi, WandaVision gibi Doctor Strange‘in devam filmiyle direkt bağlantılı olacak. Doctor Strange’in Mayıs 2021‘de vizyona gireceği hesaba katılırsa Loki’nin de bu tarihten önce başlayacağı kesin.

Cebinden Marvel paketini çıkartan ve 2020 yılında Netflix başta olmak üzere birçok rakibini terleteceğe benzeyen Disney+, bakalım kullanıcılarına başka ne gibi sürprizler hazırlayacak.