eric clapton, ronnie wood ve roger waters’tan ginger baker’a saygı duruşu

eric clapton, ronnie wood ve roger waters’tan ginger baker’a saygı duruşu


ustalardan ustaya saygı duruşu


Geçtiğimiz yılın Ekim ayında vefat eden ve Cream bateristi Ginger Baker’ı müzik dünyasından Mick Jagger, Paul McCartney, Steve Winwood, Questlove ve Brian Wilson gibi birçok isim anmıştı. Fakat geçen Pazartesi belki de bunlar içinde en dokunaklılarından biri Eric Clapton önderliğinde yaşandı. Roger Waters, Ronnie Wood ve Nile Rodgers gibi isimlerin de yer aldığı bir konserle Clapton ve saz arkadaşları Baker’ı onurlandırdı.

Eric Clapton and Friends – A Tribute to Ginger Baker isimli konser Londra’da gerçekleşti. Konsere eşlik eden isimler arasında Baker’ın oğlu Kofi, Kenny Jones, Steve Winwood gibi isimler de bulunuyordu. Cream diskografisinin en popüler şarkılarından Sunshine of Your Love, Crossroads, Strange Brew, White Room’un da yer aldığı 15 şarkılık bir konser veren ekip, “ah ah” dedirtti.

Clapton’ın canlı performanslarda zorlandığı yönündeki itirafını ve duyma kaybının ilerlediğini düşünürsek en içe dokunan anmalardan biri sayılabilecek A Tribute to Ginger Baker’dan görüntüler ve parça listesinin tamamı hemen aşağıda hizmetinizde.

Setlist:

Sunshine of Your Love

Strange Brew”

White Room

I Feel Free

Tales of Brave Ulysses

Sweet Wine

Blue Condition

Badge

Pressed Rat and Wart Hog

Had to Cry Today

Presence of the Lord

Can’t Find My Way Home

Well All Right”

Do What You Like” / “Toad

Encore

Crossroads