hbo’nun kafası watchmen konusunda hala karışık

hbo’nun kafası watchmen konusunda hala karışık


yapmayın, etmeyin


2019’un sürpriz yapımlarından Watchmen’in arkasındaki HBO’dan serinin hayranları için kafa karıştırıcı bir hamle geldi.

Her bölümüyle ortalama 7 milyon izleyiciye ulaşan ve başrollerinde Yahya Abdul-Mateen II, Christie Amery, Adelaide Clemens ve Edward Crook’un oynadığı Watchmen, 2019’un sonuna doğru yayın hayatına başlamış ve hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden epey olumlu yorumlar almıştı.

Televizyon efsanesi Lost’un da arkasındaki isim olan Damon Lindelof, dizinin muhtemel bir ikinci sezon ihtimali için Watchmen’i diğer çizgi roman uyarlamalarından ayıran farkın serinin uzun uzadıya devam etmemesi olduğunu ve finali için de bir soru işareti bırakmaması olduğunu açıkça belirtmişti. Bunun üstüne ikinci bir sezon için iyi bir fikir ortaya çıkarsa neden olmasın diyerek bize ters köşe yapan Lindelof, son olarak da “Ben bu projedeki görevimi tamamladım ve bence hikayenin burada bitmesi gerekiyor, ama HBO farklı bir karar verirse bunu desteklerim.” açıklamasıyla gönülsüz bir şekilde de olsa projesinin devamı için onay vermişti.

En son bu şekilde bıraktığımız Watchmen cephesinde yaşanan yeni bir gelişme, yine kafaları karıştıracak gibi gözüküyor. HBO, dizinin durumunu ‘drama series’ten ‘limited series’e çevirerek olası bir devam sezonu için bir adım atmış gibi gözüküyor. Bu konuda sadece “Dizinin ve gelecek projelerin selameti için Watchmen’in böyle tanımlanmasının daha doğru olacağını düşündük.” açıklamasını yapan HBO, yeni bir sezon olmasa bile seriyi bir televizyon filmine çevirebileceğinin ilk sinyalini vermiş oldu. Film ihtimali şimdilik ikinci planda olsa da HBO’nun böylesine başarılı bir yapımı sömürmeden bırakmayacağını hepimiz biliyoruz. Belki de HBO yöneticileri seriyi, her sezonun farklı bir kadroyla farklı hikayelerin anlatılacağı bir antoloji serisine dönüştürür.

Şimdilik elimizde sadece dedikoduların bulunduğu bu mevzuyu düşünmeyi bir kenara bırakıp pusuya yatıyoruz. Dizi izlemeyenlere de diziyi öneriyoruz.