julia roberts, sean penn, armie hammer ve joel edgerton’ın yolu gaslit’te kesişiyor

julia roberts, sean penn, armie hammer ve joel edgerton’ın yolu gaslit’te kesişiyor


mr. robot'un yaratıcısından


Mr. Robot ve Homecoming gibi yapımların arkasındaki isim Sam Esmail’in, ABD siyasi tarihinin en magazinsel olaylarından Watergate Skandalı’nın perde arkasında yaşanan olayları anlatacağı yeni dizisi Gaslit’in göz dolduran oyuncu kadrosu açıklandı.

1972 yılında Demokrat Parti Merkezi’ne sızan kişilere suçüstü yapılmasıyla patlak veren ve dönemin ABD başkanı Richard Nixon’ın “istifa eden ilk ve tek ABD başkanı” olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmasını sağlayan Watergate Skandalı’nın hikayesini anlatacak dizi, Sam Esmail’in bir önceki projesi Homecoming’in çıkış noktasında olduğu gibi Slow Burn isimli başka bir podcast serisinden uyarlanacak.

Yeterince magazinsel ve televizyona uygun bir hikaye olmasıyla dikkat çeken yapımın başrolleri ise bu dikkati ikiye katlayacak cinsten. Dizinin kadrosundan açıklana ilk isimler Julia Roberts, Sean Penn, Armie Hammer ve Joel Edgerton oldu.

Julia Roberts’ın olayların en ateşli döneminde hükümet karşıtı yorumlarıyla dönemin politik gündeminde adından söz ettiren Martha Mitchell’ı, Sean Penn’in ise Martha Mitchell’in Nixon döneminde başsavcı olan eşi John N. Mitchell’e hayat vereceği yapımda Armie Hammer, Beyaz Saray’da avukat olarak görev alan ve doğru olanı yapmakla başkanı korumak arasında etik bir tercih yapmak zorunda kalan John Dean karakteriyle karşımıza çıkacak. Joel Edgerton ise Nixon ile birlikte çalışan FBI ajanı G. Gordon Liddy’i canlandıracak.

Sam Esmail’in dizinin yapımcılığını, Mr. Robot’un senaristlerinden Robbie Pickering’in de yaratıcılığını üstleneceği projenin yönetmen koltuğunda Joel Edgerton’ın kardeşi Nash Edgerton yer alacak. Dizinin bir televizyon kanalı için mi yoksa dijital bir platformda yayınlanma amacıyla mı üretildiği ve çekimlerinin başlayacağı tarih şimdilik gizemini koruyor.