kyle maclachlan dune uyarlaması hakkında konuştu

kyle maclachlan dune uyarlaması hakkında konuştu


eski paul atreides'lardan kim kaldı ki?


Birçoklarına göre 20. yüzyılın en iyi bilim-kurgu serisi apoletini çoktan omuzlarına takmış Frank Herbert‘in altı kitaplık şaheseri Dune, bilindiği üzere Denis Villeneuve tarafından sinemaya uyarlanıyor. Rüştünü Blade Runner 2049 ve Arrival ile gösteren Villeneuve’ün Dune uyarlaması, güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor: Timothée Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac ve Charlotte Ramplin.

1984 yılında David Lynch tarafından da beyaz perdeye uyarlanan Dune, seyircilerin ve eleştirmenlerin gözünde bir hayal kırıklığı olmaktan öteye geçememişti. İşbu filmin başrol oyuncusu, Paul Atreides karakterine hayat veren Kyle MacLachlan ise geçmişteki başarısızlığa rağmen yeni filmden oldukça umutlu. Timothée Chalamet’in Paul Atreides karakteriyle harika bir iş çıkartacağını düşünen aktör, Denis Villeneuve’ün Dune hikayesine getireceği vizyonu görmek içinse sabırsızlandığını söyledi.

Dune, uzak bir gelecekte, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. “Baharat” adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir.

18 Aralık 2020‘de vizyona girecek filmi merakla beklerken 1984’te David Lynch’in çektiği Dune filminin fragmanını izleyelim.