maggie gyllenhaal’un ilk yönetmenlik tecrübesinde olivia colman ve dakota johnson başrolde

maggie gyllenhaal’un ilk yönetmenlik tecrübesinde olivia colman ve dakota johnson başrolde


the lost daughter


Son yıllarda beyaz perde ve televizyon arasında bir denge kurup oynayacağı rolleri ince eleyip sık dokuyan Maggie Gyllenhaal’un ilk yönetmenlik denemesi olacak The Lost Girl uyarlaması, yıldız isimleri bir araya getirecek.

Elena Ferrante’nin çok satanlar listesinde yer alan aynı isimli romanını beyaz perdeye uyarlayacak Maggie Gyllenhaal, senaryosunu da kendisinin yazdığı ilk filminde Olivia Colman, Dakota Johnson ve Peter Sarsgaard gibi isimleri bir araya getirecek.

Çıktığı yaz tatilinde bir kadınla ve genç kızıyla tanıştıktan sonra travmalarını atlatıp, yeniden kendini bulmaya başlayan bir üniversite profesörünün hikayesini anlatan The Lost Daughter, şimdiden yakın takibe aldığımız yapımlar arasına girdi. Proje hakkında konuşan Gyllenhaal; “Elena Ferrante’nin romanını okumayı bitirdiğimde, gizli ve gerçek bir şeyin yüksek sesle söylendiğini hissettim ve bundan rahatsız oldum ama aynı zamanda da oldukça rahatladım. Hemen etraftaki diğer insanlarla birlikte bir sinema salonundaki deneyimin ne kadar daha yoğun olacağını tartışmaya başladım. Bunun sonucunda da bu kitabı uyarlamak için kolları sıvadım. Senaryonun; annelik, cinsellik, kadınlık, arzu hakkındaki bu gizli gerçekleri araştırmakla ilgilenen insanları yakaladığını gördüm. Bu kadar cesur ve heyecan verici bir hikayede, böylesine yetenekli aktörler ve film yapımcılarıyla işbirliği yapacak olmaktan heyecan duyuyorum.” açıklamasını yaptı.

Henüz prodüksiyon çalışmalarının ya da çekimlerin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapılmayan The Lost Girl ile gelişmeleri yakından takipteyiz.