mission impossible 7 ve 8’de sürpriz isim

mission impossible 7 ve 8’de sürpriz isim


henry czerny geri dönüyor


Brian De Palma’nın elinde doğan ve sinema dünyasına kendine has bir giriş yapmış Mission Impossible, serinin devam eden filmlerinde orijinal yönetmeninin tarzını bir yerlerde hep barındırmıştı. Christopher McQuarrie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve seneye vizyona girecek MI7 ve MI8’de ise bu sefer eskilere büyük bir gönderme yer alacak. Laurence Fishburn ve Alec Baldwin gibi birçok oyuncuyu önemli rollerde ağırlayan MI serisi, Henry Czerny ile köklerine dönecek.

Mission Impossible’ın 1986 yapımı ilk filminde oynamış Czerny, hain gibi gözüken ama aslında iyi adam olan tiplemenin en net örneklerinden biriydi. Sonraki MI filmlerinde de iş yapmış olan bu karakter yapısını canlandıran efsane aktörün geri dönüş haberini yönetmen McQuarrie verdi.

İlk filmde olduğu gibi Eugene Kittridge rolünde oynaması beklenen Czerny’nin aradaki filmlerden sonra bu yapımlara nasıl eklemleneceği hala gizemini korusa da MI ekibinin karakteri nasıl filmin içine oturtacağını görmek kesinlikle zevkli olacak.

HBO’nun Sharp Objects’inde ve Ready or Not’ta bir patriyarkı oynayan Czerny ise aradan geçen senelerden ve yaşlılığından hiç etkilenmemiş gözüküyor. Başarılı yapımlarda sağlam karakterler oynamaya devam eden oyuncunun MI’daki ilk performansı ise hemen aşağıda.