rosamund pike’ın marie curie’ye hayat verdiği radioactive’den yeni fragman

rosamund pike’ın marie curie’ye hayat verdiği radioactive’den yeni fragman


29 mayıs'ta vizyonda


Gone Girl filmiyle Oscar adayı olduktan sonra kariyerinde yeni bir sayfaya geçen Rosamund Pike’ın başrolünde yer aldığı Radioacitve’den yeni bir fragman paylaşıldı.

Son olarak 2012’de Suriye’deki iç savaşta hayatını kaybeden Amerikalı savaş muhabiri Marie Colvin‘i canlandırdığı A Private War isimli filmde yer alan Pike, yeni projesinde radyoaktivite alanında yaptığı çalışmalarla iki farklı alanda Nobel Ödülü kazanıp bilim dünyasında çığır açan Marie Curie olarak karşımıza çıkıyor.

Yönetmen koltuğunda 2007 yapımı Persepolis filmiyle Oscar’a aday olan Marjane Satrapi’nin yer aldığı filmde Marie Curie’nin eşi Pierre Curie ile olan ilişkisine, bilim dünyasında yaptığı çalışmalara ve erkek egemen bilim dünyasında çalışmalarına yılmadan devam etmesini izleyeceğiz.

Lauren Redniss‘in grafik romanından sinemaya uyarlanan filmin senaryosu Harry Potter and the Cursed Child’ın ekibinde yer alan Jack Thorne imzasını taşıyor. Sam RileyAnya Taylor-Joy, Aneurin Barnard ve Simon Russell Beale gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı film, IMDB’de yer alan bilgiye göre 29 Mayıs’ta ülkemizde vizyona girecek.