spike lee, david byrne’ün american utopia müzikalini beyaz perdeye uyarlayacak

spike lee, david byrne’ün american utopia müzikalini beyaz perdeye uyarlayacak


broadway’den sinemaya geçiş


Avangart müzik grubu Talking Heads’in kurucularından David Byrne’ın beğeniyle karşılanan Broadway oyunu David Bryne’s American Utopia, sinema yolcusu olacak. Usta yönetmen Spike Lee, başarılı oyunu sinemaya taşıyacağını duyurdu.

 

2018 yapımı BlacKkKlansman ile adından övgüyle söz ettiren ve ilk Oscar ödülünü hanesine ekleyen Spike Lee, yakaladığı başarı grafiğine hız kesmeden devam ediyor. Şimdilerde Vietnam gazilerinin hikayesini anlatan yeni filmi Da 5 Bloods’ın prodüksiyon süreciyle meşgul olduğunu bildiğimiz Lee, geçtiğimiz yılın en başarılı Broadway oyunları arasına girmeyi başaran David Byrne’s American Utopia’yı sinemaya uyarlamak için hazırlıklara başladığını açıkladı.

Her zaman yaratıcılığıyla müzik dünyasının “entertainer” başlığı altında ayrı bir yere sahip olan ve bildiğimiz rockstar kavramının dışında, kendine özgü bir çizgiyle ilerleyen David Byrne’ün ağırlıklı olarak toplumsal konuları ele alan filmleriyle tanıdığımız Spike Lee ile birleşecek vizyonlarının meyvesini görmek son derece ilginç olacak. En erken 2021’de göreceğimizi düşündüğümüz projenin orijinalinin neye benzediğini görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.