studio ghibli filmlerinden oluşan ilk paket, netflix’te yerini aldı

studio ghibli filmlerinden oluşan ilk paket, netflix’te yerini aldı


castle in the sky, my neighbour totoro ve dahası


Anime denince ilk akla gelen isimlerden olan, Spirited Away ve Princess Monokone gibi yapımlarla gönlümüze taht kuran Studio Ghibli’nin yayın haklarını Netflix’in satın aldığını sizlerle paylaşmıştık. 2020’nin ilk yarısı boyunca Netflix’te izlenebilecek 21 filmden şanslı  ilk grup Şubat başı itibariyle platformda yerini aldı.

Castle in the Sky, My Neighbour Totoro ve Kiki’s Delivery Service gibi filmleri an itibariyle koleksiyonuna ekleyen Netflix, Spirited Away, Nausicaä of the Valley of the Wind ve Princess Mononoke’nin de içinde yer aldığı ikinci film paketini Mart başında yayınlayacak. Nisan ayında Netflix’ten izleyebileceğimiz son paketin içinde ise Whisper of the Heart, Howl’s Moving Castle ve Ponyo gibi filmler yer alacak.

Studio Ghibli’nin 35 senedir dünyanın her yanında insanları heyecanlandırdığını ve bu efsanevi filmleri daha fazla altyazı ve dil seçeneğiyle paylaşmakla gurur duyduğunu belirten Netflix, Twitter’dan şu an yayında olan yapımları da paylaştı. ABD, Kanada ve Japonya haricinde Avrupa’daki birçok ülkede izlenebilecek Studio Ghibli filmlerine Türkiye’den de erişim mümkün.