super bowl’dan bu sene de fragman yağdı

super bowl’dan bu sene de fragman yağdı


acun bile burada


Artık sadece spor dünyasının değil tüm eğlence sektörünün en büyük etkinliği olan Super Bowl, yine sonsuz sayıda fragman ve içerikle birlikte geldi. Miami’de gerçekleşen ve müzik dünyasının iki dev ismi Jennifer Lopez ve Shakira’nın birlikte sahne aldığı 54. Super Bowl maçında Kansas City Chiefs ile San Francisco 49’ers, Miami’deki 64 bin 767 seyirci kapasiteli Hard Rock Stadı’nda karşı karşıya gelen ikiliden Kansas City Chiefs’in kazandığı gecede milyon dolarlara satılan reklam aralarında fragmanlar yine havada uçuştu.

Disney+Marvel Sinematik Evreni’nin yeni dizileri The Falcon and The Winter Soldier, WandaVision ve Loki’den 10’ar saniyelik toplamda 30 saniyelik bir reklamla üç yeni yapımını ilk defa bir arada göstermiş oldu. Üçünün de bu yıl bitmeden yayın hayatına başlaması beklenen dizilere hızlıca göz atmak isterseniz 30 saniyelik ama milyon dolarlık reklam hemen aşağıda.

Gelelim gecenin bir diğer teaser’ına. 3 Nisan’da vizyona girecek 25. James Bond filmi No Time To Die da Super Bowl’da boy gösterisi yapan reklamlar arasındaydı. Daniel Craig ve diğer karakterlerimizi hızlı hızlı gördüğümüz teaser, 30 saniyede verilebilecek bütün aksiyonu bir çırpıda veriyor.

Aksiyon demişken geçen hafta paylaşılan yeni fotoğraflarla adım adım gün saydığımız ve 34 yıl aradan sonra gelecek yeni Top Gun filmi Top Gun: Maverick de geceyi süsleyen teaser’ıyla reklam kuşağının aksiyonunu yukarı çeken yapımlarından biriydi.

Film haberlerine küçük bir ara verip müzik dünyasına rotamızı çevirelim. Yeni albümü Gigaton’u geçtiğimiz ay duyuran Pearl Jam, henüz yayınlanmamış şarkılarından biri olan River Cross’u gecenin yayıncılığını üstlenen ve ilk kez 5G’li kablosuz bir kamera teknolojisini kullanan Verizon’ın The Amazing Things 5G Won’t Do isimli reklamının soundtrack’i oldu.

Jason Momoa ve çakma kasları da Super Bowl reklam kuşağının misafirlerindendi. Rocket Mortgage isimli bir markanın yüzü olan Aquaman, eşi Lisa Bonet ile “ev benim mahremim ve rahatlama alanım ” diyerek birer birer o kaslı vücudunu çıkarıp cılız sıska bir skinny bitch’e dönüştü reklamla bir buçuk dakika boyunca ekranda kaldı.

Gecenin belki de en tatlı anı ise kült filmi Groundhog Day’i canlandırdığı reklamıyla Bill Murray’nin ekranlara geldiği andı. Filmde yer alan oyuncuların da kendisine eşlik ettiği bir reklamla filmi tekrar yaşayan ve yaşatan Murray, başına bela olan döngüden çıkış noktasını kendisi kadar reklamın yıldızı olan turuncu cipinde buldu.

Gecenin yeni gördüğümüz son reklamı ise başrollerinde Martin Scorsese ve Jonah Hill’in yer aldığı Coca Cola’nın yeni enerji içeceği temalı ürünü Energy’nin reklamıydı. Geçen hafta teaser’ını gördüğümüz reklam, ikiliyi Jonah Hill’in geç kaldığı bir partide buluşturuyor.

Bir süre daha hakkında uzun uzun konuşulacak Super Bowl gecesinde yer alan reklamların bir kısmını zaten geçen hafta izlemiştik. Milyon dolarlık reklam kuşağıyla, on binlerce dolarlık bilet fiyatlarıyla ve Martha Stewart’ın selfie’sine misafir olan Acun Ilıcalı ve yeni sevgilisiyle futboldan çok her şeyin konuşulduğu bir Super Bowl’u daha geride bıraktık.