taika waititi akira ve star wars filmleri hakkında konuştu

taika waititi akira ve star wars filmleri hakkında konuştu


haberler kötü


92. Akademi Ödülleri’nde Jojo Rabbit ile En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde Oscar’a layık görülen Taika Waititi, hakkında bir süredir Star Wars serisinin yeni yönetmeni olacağı dedikodusu dolaşıyordu. Bir yandan 4. Thor filmi Thor: Love & Thunder’ın prodüksiyon aşamasını yürüten ve Akira uyarlamasının yönetmeni olacak Taika Waititi, bu seneki ajandası ve gelecek planları hakkında açıklama yaptı.

Star Wars dedikoduları hakkında konuşan Waititi, Star Wars’un yapım şirketi Lucasfilm ile henüz masaya oturmadıklarını, ortada kesin bir şey olmadığını ve eğer bir fikir getirirlerse değerlendireceğini söyledi. “Eğer doğru bir fikirse, kariyer intiharına sebep olmayacak ve mantığıma uyacak her türden film çekmek isterim.” sözleriyle Star Wars serisinin de aslında nereye gittiğinin sinyallerini veren Waititi, Akira uyarlaması hakkında ise üzücü haberler verdi: Beklemeye alındı. Tarihleri ileri bir zamana ertelemek zorundaydık, Akira iki yıl daha rafa kaldırıldı. Thor filminden sonra yani iki yıl sonra yapabilir miyim bilmiyorum. Akira’nın uyarlaması yapılacak, ama benim yapacağım konusunda emin değilim.

2020 yılını Marvel Stüdyoları için Thor: Love & Thunder çekimleriyle geçirecek Taika Waititi, bakalım yükselişte olan kariyerine bir başarı basamağı daha ekleyebilecek mi?