the wire’ın yaratıcılarının yeni dizisi the plot against america’dan fragman

the wire’ın yaratıcılarının yeni dizisi the plot against america’dan fragman


john turturro ve winona ryder başrolde


Nerede bir televizyon tarihinin en iyileri listesi görsel ilk üçte adını mutlaka gördüğümüz The Wire’ın arkasındaki isim David Simon’ın yeni mini dizisi The Plot Against America’dan yeni bir fragman paylaşıldı.

Kaliteli içeriğin adresi HBO’da 16 Mart’tan itibaren yayınlanmaya başlayacak dizinin başrollerinde John Turturro, Winona Ryder ve Zoe Kazan gibi isimleri izleyeceğiz. David Simon’ın senaryosunu daha önce birçok dizide beraber çalıştığı Ed Burns ile Philip Roth’un aynı isimli romanından uyarladığı The Plot Against America, New Jersey’de yaşayan işçi sınıfı Yahudi bir ailenin perspektifinden, bildiğimiz ABD tarihinden kopuk hatta tamamen zıttı diyebileceğimiz bir tarih anlatısı sunuyor.

İkinci dünya savaşının hemen ardından, 50’li ve 60’lı yılların sonuna doğru, John F. Kennedy’nin tam zıttı bir karakterde olan ve Kennedy suikastinden sonra ortalığı boş bulan yabancı/göçmen düşmanı faşist lider Charles Lindbergh’ün başkanlık koltuğuna oturduğu bu alternatif evrende, yeni başkanın halkı faşizme ve kutuplaşmaya sürükleyen açıklamalarının insanların üzerindeki gittikçe artan ve sonunda şiddete varan etkisini anlatacak.

Hikayesi, kadrosu, arkasındaki isimler ve HBO elinden çıkmasıyla dört as’ı da bir araya getiren diziyi merakla bekliyor ve fragmanını hemen aşağı bırakıyoruz.