universal, the bride of frankenstein filmi için sam raimi veya john krasinski’yi düşünüyor

universal, the bride of frankenstein filmi için sam raimi veya john krasinski’yi düşünüyor


dark universe için son hamle


Universal Pictures, 2017 yılında inşasına başladığı Dark Universe ile Universal evrenindeki tüm yaratıklar için yeni bir platform oluşturmak ve Marvel ile DC Comics’in sinema evrenine rakip olmayı planlıyordu. Kanal D yılbaşı şenliklerini andıran bir etkinlikle duyurusu yapılan Dark Universe, Javier Bardem, Angelina Jolie, Tom Cruise gibi isimlerle birlikte projeler üretecekti. Taa ki, Tom Cruise‘un filmografisindeki en kötü filmlerden biri olarak anılacak The Mummy vizyona girene kadar. Apar topar bir çok ünlünün sözleşmesini feshedip arkasına bile bakmadan kaçtığı Dark Universe, ajandasında 3 büyük film saklıyordu: The Mummy, büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı. Elizabeth Moss‘lu The Invisible Man, ertelene ertelene 2020 yılına sarktı. The Bride of Frankenstein ise Universal ve Dark Universe’ün elinde kalan son kart.

4.0.1

Son kozunu iyi oynamak isteyen Universal Pictures, The Bride of Frankenstein filmi için The Quiet Place ile büyük sükse yapan John Krasinski ve yapımcı Amy Pascal aracılığıyla Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminin yönetmen koltuğunda oturacak Sam Raimi‘ye teklif götürdü. Bütçe ve oyuncu seçimini yönetmene bırakma cömertliğini gösteren yapım şirketi, The Quiet Place’in devam filmiyle meşgul olan Krasinski veya Sam Raimi’den henüz olumlu yanıt alabilmiş değil. The Mummy filminden sonra Dark Universe’ten kaçan yönetmen Bill Condon’ın senaristlerinden David Koepp ise işbu film için Universal Pictures’un radarında olan isimlerden biri.

Filmin konusuna gelirsek, Frankenstein, çıkan büyük yangından sağ kurtulmayı başarmıştır. Gittiği yerlere yıkım ve ölüm getirmeye devam etmektedir. Bu sırada bilim adamı Doktor Pretorius’un çalışmalarına devem ederek canavar kıvamında dişi bir canlı yaratır. Artık kendine bir eş bulduğunu düşünen Frankenstein onun peşine düşer ama işler hesapladığı gibi gitmez, Frankenstein yeni canavar tarafından reddedilecektir. O, artık dünyada yeri kalmadığını düşünüyordur.

Büyük bir heyecanla beklenen fakat tam anlamıyla hayal kırıklığına dönüşen Dark Universe, bakalım The Bride of Frankenstein filmiyle makus talihini yenebilecek mi?