alex garland devs’in kadrosundan kopamıyor

alex garland devs’in kadrosundan kopamıyor


aynı kadroyla yeni dizi mi?


Bilim kurgu ve gerilim filmleriyle tanıdığımız Alex Garland’ın yeni projesi mini dizi Devs, geçen hafta Hulu’da açılışını yapmıştı. Yine gerilim ve bilim kurgu arası bir yerde sayılabilecek dizi akışıyla ve temalarıyla izleyenlerden övgü toplamaya devam ederken Garland; yakın zamanda Collider’a verdiği bir röportajda çalıştığı kadroyu övdü. Aynı zamanda dizinin tek sezonluk olduğuna da vurgu yapan yönetmen, bunun dışında ilginç eklemelerde de bulundu.

Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Alison Pill ve Cailee Spaeny gibi isimleri görebileceğimiz kadroyla çalışırken çok eğlendiğini, insanların sürece katkısının çok büyük olduğunu söyleyen Garland; kadronun projeye yaklaşımının bencillikten uzak ve dürüstçe olduğunu da ekledi. Garland’ın bu kadrodan ne kadar hoşlandığını ise aynı kadroyla Devs’in içeriğinden bağımsız  bir dizi çekmek istediğini belirttiğinde anlamış bulunuyoruz. American Horror Story’ye özenen yönetmen, aynı oyuncuların tamamen farklı bir senaryo ve rol dağılımı üzerine kurulu bir dizide oynaması fikrine sıcak baktığını belirtti.

Tiyatrolardakine benzeyen bu yöntemi uygulamanın ilginç olacağını düşünen Garland, oyuncuların farklı rollerde oynadığı bu düzenin televizyon için de işleyebileceğini düşünmüş. Bu gizemli yeni seriyle ilgili ser verip sır vermeyen yönetmen, yalnızca otoriteye başkaldırıyla alakalı ve apokaliptik bir senaryo olduğuna dair ipucu verdi ve henüz bir yapım şirketinin projenin arkasında olmadığını da ekledi.

Bu sene daha önce de ucundan koklattığı bu projeyi Devs kadrosuyla yapmaya hazır görünen yönetmenin hayalinin gerçek olmasını diliyor, mini dizinin fragmanını ise hemen aşağıya bırakıyoruz.