bright eyes dokuz yıl sonra ilk teklisini yayınladı

bright eyes dokuz yıl sonra ilk teklisini yayınladı


persona non grata


2011’de 10. stüdyo albümü The People’s Key’i yayınladıktan sonra ortalardan kaybolan Bright Eyes, Ocak ayında yeni açtıkları bir Instagram hesabı ile 2020 turnelerini duyurup geri döndüklerinin sinyalini vermişti. Bugün, dokuz yıl aradan sonra yayınlanan ilk tekli ile Bright Eyes resmen geri döndü.

2020 turnelerine dün gece Japonya’da bir konserle başlamayı planlayan fakat malum gündemden dolayı konseri iptal eden Conor Oberst ve yandaşlarının muhtemelen bu sene, en kötü ihtimal seneye yayınlanacak yeni albümlerinden gelen ilk teklinin adı Persona Non Grata.

Sözleri ile Eski Ahit’e atıflarda bulunan şarkıda, Oberst’in titrek sesine Bright Eyes şarkılarında duymaya pek de alışık olmadığımız bir enstrüman olan gayda da eşlik ediyor. Şarkı hakkında Instagram hesaplarından bir açıklama da paylaşan grup üyeleri, “Elimizdeki bütün şarkılar birbirinden çok farklı olduğu için önce hangisini paylaşsak bilemedik ama başlangıç için Persona Non Grata iyi olur diye düşündük. Hem şarkıda gayda da var.” sözlerini söylemiş.

Yakın zamanda daha fazla yeni Bright Eyes şarkısı duymayı umuyor, Persona Non Grata’yı aşağı bırakıyoruz.