cannes film festivali de corona virüsü kurbanı oldu

cannes film festivali de corona virüsü kurbanı oldu


festival temmuz başına ertelendi


Bu ayın başında MIPTV (Marché International des Programmes de Télévision)’nin iptalinden sonra yayınladığı açıklamada Cannes Film Festivali organizatörleri henüz festivalin iptali veya ertelenmesi için bir sebep görmediklerini açıklamıştı. Fakat Corona virüsünün hayatı durdurma noktasına gelmesinin ardından Cannes Film Festivali’nin de ertelenmekten başka çaresi kalmadı.

Yapılan açıklamada virüsten etkilenenler ve yakınları için dayanışma mesajı veren organizatörler, küresel halk sağlığının elverdiği noktada festivalin yapılacağını ve bu konuyla ilgili olarak Fransız hükumeti, film endüstrisi ve festival ortaklarıyla iletişimde kalıp gelişmelere göre net tarihle ilgili bilgi vereceklerini de eklediler. Festivalin tamamen iptal edilmediğini açıklayan yetkililer yeni tarih olarak haziran sonu temmuz başı bir tarihi işaret ediyor.

İptal olan, gösterim tarihi ertelenen veya prodüksiyonuna ara verilen No Time To Die, The Witcher, Fargo ve Glastonbury gibi isimlerin arasına katılan Cannes Film Festivali, bu alanda en uzun süre dayanan isimlerden biri olmuştu. Virüs sebebiyle eğlence sektöründe hala iptal olmayan etkinliklerin akıbeti negatif yönde ilerlemeye devam ediyor.