chernobyl’in yaratıcısı craig mazin ve hbo, the last of us’ın dizisi uyarlaması için el sıkıştı

chernobyl’in yaratıcısı craig mazin ve hbo, the last of us’ın dizisi uyarlaması için el sıkıştı


güzel ekip, güzel kadro


Hem hikayesiyle hem sinematikleriyle hem de oynanışı ile oyun dünyasının en başarılı serilerinden biri olan The Last of Us, HBO kalitesiyle televizyon dünyasına aktarılıyor.

Son yıllarda Netflix’in Witcher uyarlamasıyla kapısını araladığı oyun ve televizyon dünyası flörtünün yeni en büyük iş birliği olacak gözüken HBO ve The Last of Us ortaklığının arkasında, geçtiğimiz yılın flaş yapımlarından Chernobyl’in yaratıcısı Craig Mazin yer alacak. Bununla da kalmayan HBO, oyunun yaratıcılarından Neil Druckmann’ı bizzat filmin yapım kadrosuna dahil etti.

Daha şimdiden mükemmel bir ekibi mükemmel olma potansiyeli çok büyük bir yapım için bir araya getiren HBO, diziye resmi onay vermemiş olsa da Twitter hesabından yaptığı paylaşıma aldığı tepkilerle doğru yolda olduğunu dosta düşmana olduğunu kanıtlamış oldu. Oyunun hikayesine bakacak olursak; The Last of Us, yaşanan bir salgın sonrası insanların mutasyon geçirerek yamyamlaşmış canavarlara dönüştüğü distopik bir evrende insanlığa panzehir olacak Ellie isimli genç bir kızı hem insanlardan hem de bu canavarlardan koruyarak milislerin karargahına götürmesi istenen Joel’un hikayesini anlatıyor.

Bir yandan içindeki aksiyona odaklandığımız, bir yandan da Ellie ile Joel arasındaki baba-kız ilişkisinin tomurcuklanmasına şahit olarak gözlerimizin hafifçe ıslandığı oyunun arkasında oyun dünyasında son yıllarda başarılı projelerin arkasındaki firma olan Naughty Dog stüdyosu yer alıyor. 2013 yılında Sony’nin PlayStation oyun konsollarına özel olarak satışa çıkardığı The Last of Us, dönemin en yüksek yorumlar alan ve kar elde eden oyunlarından biri olmuştu. Aradan geçen 7 seneye rağmen hala geri dönüp oynanabilecek kalitede bir oynanış ve hikaye barındıran The Last of Us’ın devamı olacak ve bu yılın en beklenen oyunlarından biri olan The Last of Us Part II 29 Mayıs’ta satışa çıkacak.

Dizi henüz HBO’dan ilk sezon için resmi onay almamış olsa da, projenin daha şimdiden HBO’nun Twitter hesabından duyurulmuş olması kanalın bu projeye onay vermeye oldukça sıcak baktığını gösteriyor. Merakla beklenen The Last of Us dizisi ile ilgili yeni gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.