film ve dizi dünyasında iptaller son sürat devam ediyor

film ve dizi dünyasında iptaller son sürat devam ediyor


e o zaman baştan avrupa yakası


Roland Emmerich’in kötü post-apokaliptik filmlerini andıran günlerden geçiyoruz. Daha da kötüsü filmin başkahramanı da değiliz, sahneyi kurtarmaya gelecek bir deus ex machine’i bekliyoruz ve ne zaman geleceği hakkında ise hiçbir fikrimiz yok. Netice olarak spor, kültür-sanat, sinema dünyası haftalık, aylık, yıllık “to do list”lerini bir köşeye kaldırmak zorunda kaldı, bu da demek oluyor ki artık başlayan değil ertelenen yapımların haberlerini duyacağız.

İlk erteleme haberi Keanu Reeves’in 21 Mayıs Keanu Reeves’i Koruma ve Yaşatma Günü‘nde vizyona girecek iki filminden biri, The Matrix 4‘ten geldi. Yeni bir bildiriye kadar çekimlerin durdurulduğunu açıklayan yapım, San Francisco’nun ardından ardından 5000’den fazla corona virüs vakasının olduğu Almanya’da çekimlere devam edecekti.

Çekimlerine ara verilen bir diğer film projesi ilk solo filmi çekilecek Black Widow oldu. Cate Shortland’ın yönetmenlik koltuğunda oturarak Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kadın yönetmeni olacağı yapım, sadece Natasha Romanoff’un geçmişini değil ve tahmin edilenin aksine yüzeysel bir casusluk hikayesinden fazlasını barındırdığını açıklayarak merakımızı iki katına çıkarmıştı. Çin ve İtalya marketlerini kapatan Marvel, filmin 6 ile 12 hafta arasında çekimlerine ara verildiğini açıkladı.

Televizyon dünyasında da erteleme haberleri sık sık karşımıza çıkıyor. İlk üç sezonuyla büyük beğeni toplayan FX Network yapımı Fargo, 4. sezonunun açılışının 2020’nin sonlarına ertelendiğini duyurdu. Chris Rock’ın bir aile liderini canlandıracağı Fargo’nun dördüncü sezonu 1950’li yılların Kansas Citys’inde geçecek ve Amerikan Rüyası’nın peşinden giden biri Afrikalı, diğeri İtalyan iki mafya ailesinin rekabetini konu edinecekti.

İlk sezonu kimileri için efsane, kimileri içinse kestane mertebesinde olan The Witcher, çekimleri durdurulan başka bir yapım. Netflix kütüphanesine 2019’un son çeyreğinde dahil olmasına rağmen Henry Cavill, Freya Allan ve Anya Chalotra’lı kadrosuyla izleyici rekorları kırarak giren yapımın çekimlere ne zaman devam edeceği belirsizliğini koruyor. 2 haftalık ara verildiği açıklanmasına rağmen, gidişata göre bu sürenin uzayabileceği açıklandı.

Amazon’un 5 sezon birden sipariş ettiği Tolkien’in başyapıtı Lords of The Rings ilk iki sezonunun çekimlerini bir arada yürütüyordu. Senaryosunu Breaking Bad’in senaristi Gennifer Hutchison, The Sopranos’un senaristi Jason Cahill, Stranger Things’ten Justin Doble gibi isimlerin kaleme aldığı, J.D. Payne ve Patrick McKay‘in yürütücü yapımcı olduğu yapımın büyük ses getirmesi bekleniyordu. Çekimlerin 2 hafta süreyle durduğunu açıklayan Amazon, yayınladığı bildiride “Virüslerin yayılmasını azaltmaya yardımcı olmak, sosyal ve günlük faaliyetlerimizi gerçekleştirirken üzerimize düşeni yapmak için çekimlere ara verdik.” açıklamasını yaptı.

Hulu’nun en gözde yapımı olan 2 Golden Globe ödüllü The Handmaid’s Tale ve Birmingham’ın halk kahramanı Cillian Murphy a.k.a. Thomas Shelby’li Peaky Blinders da çekimlerine ara veren yapımlar arasında. BBC yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü’nden gelecek ikinci bir açıklamaya kadar çekimlere ara verdiğini duyurdu.