fiona apple ile yeni albüm, eski sevgililer ve kokain bağımlılığı üzerine

fiona apple ile yeni albüm, eski sevgililer ve kokain bağımlılığı üzerine


fiona apple pazar sürprizine konuştu


2012’de yayınladığı, ismi albüm kapağına bile zor sığan The Idler Wheel Is… diye giden dördüncü stüdyo albümünden sonra müzik dünyasından elini eteğini çeken Fiona Apple, geçen seneden beri “ha geldi, ha gelecek” diye beklediğimiz yeni albümünün adını duyurdu: Fetch the Bolt Cutters. Yeni albümü hakkında The New Yorker dergisine konuşan Apple ayrıca, eski sevgilileri ve kokain bağımlılığı hakkında da açtı ağzını yumdu gözünü.

Yeni albümü Fetch the Bolt Cutters’ın adını, İngiliz polisiye dizisi The Fall’da Gillian Anderson’ın canlandırdığı Dedektif Stella Gibson’ın bir repliğinden aldığını belirten Apple, albümün 13 şarkıdan oluştuğunu duyurdu. Newspaper, On I Go, The Drumset Is Gone, For Her gibi şarkıların bulunduğu albümde Apple’a bir şarkıda; modellik, oyunculuk ve şarkıcılık ekseninde hayatını idame ettiren Cara Delevingne de eşlik ediyor. Albüm teması olarak cinsel istismar konusunu belirleyen Apple, albüm kapağı için geçtiğimiz günlerde cinsel istismar ve tecavüz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Hollywood prodüktörü Harvey Weinstein’ı ve Weinstein’ın yürütecinin çizimini kullanmayı düşünüyormuş.

The New Yorker’a verdiği röportajda eski sevgilileri ve bağımlılığı hakkında da samimi itiraflarda bulunan Apple, kokain bağımlılığını nasıl yendiğini de anlatmış. There Will Be Blood, The Master ve Phantom Thread gibi filmlerin usta yönetmeni Paul Thomas Anderson ile 90’lar sonunda bir birliktelik yaşayan Apple, PTA ile birlikte Quentin Tarantino’nun evinde geçirdiği bir gece sonrasında kokaini hayatından çıkarmış ve bu olayı şu sözlerle anlatmış: “Herhangi bir bağımlıyı Quentin ve Paul ile birlikte yanlarında kokain ile özel bir sinema salonuna kilitleyin, bir daha asla kullanmazlar.”

Apple ayrıca, diğer bir eski sevgilisi Louis C.K.’den de bahsetmeden geçmedi. Komedyen, oyuncu kimliği ile tanıdığımız Louis C.K. ile Apple, yıllar önce bir birliktelik yaşamış ve Apple devamlı C.K.’den kendisine çeki düzen vermesini istemiş. Yıllar sonra adı cinsel istismar skandallarına karışan C.K. için iyi dileklerde bulunan Apple, C.K.’in mağdurlarından Rebecca Corry ile tanışınca komedyene karşı görüşleri tamamen değişmiş. Daha önceden dürüstlüğüne inandığı C.K. hakkında, “Aciz biri.” sözlerini söylemiş Apple.

Apple’ın “Konuşmaktan çekinmemek.” şeklinde tanımladığı yeni albümü Fetch the Bolt Cutters’ın kayıtları tamamlanmış. Davulda Amy Aileen Wood, basta Sebastian Steinberg ve gitarda Davíd Garza’nın katkıları ile Apple’ın evinde kaydedilen Fetch the Bolt Cutters, bu sene içinde yayınlanacak. Albümün resmi duyurusu da yakın zamanda gelecek. Bekliyoruz.