genesis 13 yıl aradan sonra bir araya geliyor

genesis 13 yıl aradan sonra bir araya geliyor


and then there were three


Peter Gabriel ile bir dönem progresif rock türünün en güzel meyvelerini bizlere tattıran Genesis; Gabriel ve Steve Hackett‘ın ayrılmasından sonra eksen kayması yaşamış ve Phil Collins ile pop-rock türünde eserler vermeye başlamıştı. Hiçbir zaman Gabriel ve Hackett’lı dönemde çıkardıkları The Lamb Lies Down on Broadway gibi albümlerin kalitesine erişemeyen Genesis, Phil Collins, Tony Banks ve Mike Rutherford‘ın 20 yılı aşkın bir müzikal yolculuğun ardından 2007 yılında dağılmıştı.

Bir süredir tekrar bir araya gelecekleri yönünde dedikodular çıkan trio, sosyal medya üzerinden ilk ateşi yaktı. The Sun gazetesinden çıkan habere göre bugün BBC Radyo’da birlikte programa katılacak üçlü, birleşmeyi resmi olarak duyuracak. Bu duyurunun devamında ise büyük bir stadyum turu mu gelir yoksa yeni albüm mü çıkar merakla bekliyoruz.

Fotoğrafın altına Steve Hackett ve Peter Gabriel ayrıldıktan sonra yayınladıkları ilk albüm olan …And Then There Were Three… ile mesaj veren trio, bir süre önce New York Knicks maçında bir arada görülmüştü. Geçtiğimiz yıl Phil Collins ve Mike Rutherford, Berlin’de solo konserleri sırasında bir araya gelip 2007’den beri ilk defa birlikte performans sergilemiş ve dedikoduların başlangıcına sebebiyet vermişlerdi.