james gunn covid-19’lu günler için film listesi hazırladı

james gunn covid-19’lu günler için film listesi hazırladı


favorilere eklensin


Fizik, kimya, iktisat, işletme gibi dersler almış herkes “hayatın olağan akışı”, “normal şartlar altında” öncüllerine aşikardır. Pi sayısını sürekli 3 aldığımız gibi, işbu derslerde problem çözmeye her şeyin hayatın olağan akışına uygun olduğunu, normal şartlar altında gerçekleştiği kabulü ile başlarız. Fakat bir süredir denklemin öbür tarafında öyle bir bilinmez var ki, bizim temel öncüllerimizi sarsmak, alışık olduğumuz düzeni bozmakla meşgul. Düzenimiz bozuladursun, hem Marvel hem DC evrenine film çeken, başyapıtı yazıp yönettiği Guardians of the Galaxy olan James Gunn, #QuarentineAndChill hasthag’i ile evde tıkılıp kalanlar için muhtemelen izlemedikleri 10 muhteşem film önerisi yaptı:

Bob & Carol & Ted & Alice

Paul Mazursky‘nin yönetmen koltuğunda oturduğu film, James Gunn’a göre içerisinde harika diyalogları ve doğal oyunculuk performanslarını barındırıyor. Natalie Wood, Robert Culp, Elliott Gould ve Dyan Cannon filmin oyuncu kadrosundaki isimler.

The Villainess

Takipçisi günden güne artan Güney Kore sinemasına ait yapım, The Matrix, Mad MaxFury Road ve The Raid gibi aksiyon ve bilim kurgu karışımı bir film. Jung Byung-gil‘in yazıp yönettiği film, James Gunn’a göre hala Güney Kore sinemasını keşfedemeyen ABD’liler için nefes kesici bir yapım olacak.

Pretty Poison
Noel Perkins‘in yönettiği Stephen Geller’ın She Let Him Continue adlı romanından uyarlanan kara komedi türündeki film, bir dizi suç işleyen eski mahkum Anthony Perkins ile melek yüzlü şeytan tanımına uyacak Salı Weld’i bir araya getiriyor.

The Wanderers

Philip Kaufman’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film James Gunn’a göre en güzel ve en garip sokak çetesi filmi, heyecan verici, dokunaklı ve sürreal. 

Mother
Belki de Oscar Töreni’nden sonra en çok izlenen yapımlardan biri, ne de olsa yönetmeni ve senaristi şu sıralar sinema dünyasının en popüler ve gözde ismi Bong-Joon Ho. Fedakar bir annenin cinayet suçlamasıyla hapse düşen oğlunun masumiyetini ispatlamaya çalışmasını konu ediyor.

One Cut of the Dead
Deneysel diye nitelendirilebilecek, oldukça düşük bütçeli, film çekmeye çalışan bir grup arkadaşın başından geçen hikayeleri komedi ve korku unsurlarıyla ele alıyor. Shin’ichirô Ueda’nın yönetmenlik koltuğunda oturduğu film japon sinemasının kült filmlerinden biri.

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Werner Herzog’ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Nicolas Cage, Eva Mendes, Jennifer Coolidge, Val Kilmer, Brad Dourif, Alvin ‘Xzibit’ Joiner, Fairuza Balk gibi isimler var. James Gunn’a göre 2000’lerin en iyi yapımlarından biri olan filmi arkadaşlarına önerdiğinde onu kibarca deli sanmışlar.

The Yellow Sea
Yine Güney Kore sinemasından, usta yönetmen Na Hong-jin‘in ellerinden çıkan film, James Gunn’a göre şimdiye kadar çekilmiş en iyi kovalama sahnesi bu filmdedir.

Hail the Conquering Hero

James Gunn’ın favori yönetmenlerinden Preston Sturges‘in yönetmen koltuğunda oturduğu film, hiciv sosu bol komedi-drama filmi.
Duck, You Sucker!
Sergio Leone’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, devrim temalı olması, dili, mizahı, çekim açılarıyla ön plana çıkıyor. Once Upon a Time in The West ile başlayan ve Once Upon a Time in America ile biten serinin ortanca filmi Duck You, Sucker! James Gunn’a göre izlediği en unutulmaz filmlerden biri.