jamie foxx ilk yönetmenlik deneyimi için kamera arkasına geçiyor

jamie foxx ilk yönetmenlik deneyimi için kamera arkasına geçiyor


when we pray


2004 yapımı Ray Charles’ın hayatını anlatan Ray filmiyle Oscar kazanan, Django Unchained, Dreamgirls, Due Date, Baby Driver gibi filmlerle severek izlediğimiz Jamie Foxx, kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Foxx, ilk uzun metrajlı filmi için Cinema Libre Stüdyoları ile anlaştı.

Basın açıklaması yapan Cinema Libre Stüdyoları’nın başkanı Philippe Diaz, Jamie Foxx ile çalışmanın büyük bir onur olduğunu ve Foxx’un muhteşem bir yetenek ve tutkulu bir adam olarak tanıdığını söylerken, Foxx’a filmin çekilmesi için sınırsız özgürlük verdiklerini duyurdu. Buna rağmen filmin bütçesinin 5 Milyon $ olması ortaya çıkacak ürünle ilgili şüpheler uyandırmıyor değil.

Filmin senaryosunu Donald Ray Caldwell ile yazacak Jamie Foxx, aynı topluluğun içerisinde farklı kiliselerde papaz olarak görev yapmaya başlayan iki kardeşin hikayesini anlatacak. Filmin konusuna gelirsek, papaz kardeşlerden biri kilisesini modernleştirip teknolojik hale getirmek için çaba sarf ederken, diğer kardeş ise hem bütçesinin olmaması nedeniyle hem de daha mütevazi olması nedeniyle daha sade bir kilisenin sorumluluğunu üstleniyordur. Ancak kilisesi gün geçtikçe daha fazla maddi yardıma ihtiyaç duyacaktır.

Jamie Foxx’un ilk yönetmenlik deneyimi olacak ve 2020’nin sonlarında çekimlerine başlanacak filmin oyuncu kadrosuyla ilgili detaylar henüz belli değil.