malum pearl jam albümü gigaton, topla tüfekle geldi

malum pearl jam albümü gigaton, topla tüfekle geldi


2020 model pearl jam


Yılın beklenmedik duyurularından birini yayıp hayranlarını ve bizi sevindiren Pearl Jam’in yeni albümü Gigaton, streaming servislerinde yerini aldı.

2020’nin nadir güzel haberlerinden biri olan yeni Pearl Jam albümün müjdesini ilk olarak 14 Ocak’ta almıştık. Ardından gelen teklilerle grubun grunge ve Seattle köklerini biraz daha modern ve yüksek tempolu, yer yer dans ettirmeye yakın teklileriyle harmanladığına da tanık olmuştuk.

Grubun gitarist Mike McCready, “Bu kaydı yapmak uzun bir yolculuktu. Duygusal olarak karanlık ve zaman zaman kafa karıştırıcıydı, aynı zamanda da müzikal kurtuluş için heyecan verici ve deneysel bir yol haritasıydı. Grup arkadaşlarımla Gigaton’da işbirliği yapmak, sonuçta bana bu zamanlarda insan ilişkilerinde daha çok eksikliğini hissettiğimiz sevgi, farkındalık ve bilgi konusunda aydınlatma yaşattı.” açıklamasıyla albümün hazırlık aşamasındaki duygusal yoğunluğu paylaşmış ve merakımızı ikiye katlamıştı.

Eski gösterişli günlerinden uzak olsa da her zaman kalbimizin bir köşesinde yeri olan Pearl Jam’in yeni albümü hemen aşağıda.