neil young ve ben gibbard, canlı yayınla karantina özel konserleri verecek

neil young ve ben gibbard, canlı yayınla karantina özel konserleri verecek


eyvallah abiler


Dünyada olan biten her şeyin uzaktan ya da köşesinden bir şekilde alakası olduğu Corona virüsü salgını, müzik dünyasını da fazlasıyla etkilemiş durumda. Konserler ve festivallerin iptali derken bar ve eğlence mekanlarının da sonunda haklı olarak kapatılmasıyla müzisyenler, hem bu zor günlerde biraz yüzü gülsün isteyen hayranlarına destek olma amacıyla hem de kendi üretimlerine bir şekilde de olsa devam etmek için alternatif yollar arıyor.

Protest tavrını her konuda koyan Neil Young ve indie rock’ın büyük abisi Death Cab Four Cutie’nin solisti Ben Gibbard, bu konuda farklı bir yol izleyen ilk isimler olmak üzere. Young ve Gibbard, herkesin şiddetle evinde oturmasının tavsiye edildiği şu günlerde internet üzerinden yayın yapıp mini konserler vereceğini açıkladı.

“Hepimiz evdeyiz ve dışarı çıkmıyoruz, güzel eşim beni kayda alırken şöminemin önünde size minik konserler vermek istiyorum. Biraz amatör bir prodüksiyon olacak ama dinleyenlerin mutlu olacağına eminim” açıklamasıyla bizi mutlu eden Young, Fireside Sessions ismini verdiği ve Facebook üzerinden yayınlanacak bu konserlerinin ne zaman başlayacağını ise söylemedi.

İkilinin diğer tarafındaki Ben Gibbard ise Young’dan biraz daha hızlı davranarak yayınlarına hemen başlıyor. Günlük olarak gerçekleşecek ve “Kervan yolda düzülür” mottosuyla gerçekleşecek yayınlar için “Geliştirecek çok kısım olduğunu biliyorum ama hatalarımızı yayınlar gerçekleştikçe düzeltmenin daha uygun olduğuna karar verdik” yorumunu yapar Gibbard, kendi stüdyosundan her gün bizim saat dilimimize göre sabah 12’de yayında olacak.

Yukarıdaki Tweet’te yer alan bağlantıdan ulaşabileceğiniz konserler, tahminimizce yakın zamanda görüp izleyeceğimiz tek online konserler olmayacak.