peter jackson’ın the beatles belgeseli eylül’de yayınlanacak

peter jackson’ın the beatles belgeseli eylül’de yayınlanacak


55 saatlik kullanılmamış görüntü


Son olarak epey beğeni kazanıp olumlu yorum alan I. Dünya Savaşı belgeseli They Shall Not Grow Old’un yönetmen koltuğunda oturan Peter Jackson’ın yaklaşık bir buçuk yıldır üzerine çalıştığı The Beatles belgeselinin yayınlanacağı tarih belli oldu. Prodüksiyon aşamasının sonuna gelinen belgesel, 4 Eylül’de yayınlanacak.

Yüzüklerin Efendisi serisiyle kalbimizde ve kazandığı 3 Oscar ile de sinema tarihinde ayrı bie yere sahip olan Yeni Zelandalı yönetmen, uzun bir süredir The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan Let It Be isimli belgesel filmin daha önce hiç kullanılmamış 55 saatlik görüntülerinden bambaşka bir belgesel oluşturmak için çalışıyordu.

Bu ara o kadar açıldı ki böyle bir belgeselin üzerine çalışıldığını unutmuştuk bile. Ta ki belgeselin vizyon tarihi açıklanana kadar. Kaydın 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yayınlanacak belgeselin orijinali, video klip yönetmeni Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyor. 2-31 Ocak 1969 arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısında verilen The Beatles performanslarından oluşuyor. Proje hakkında konuşan Jackson “Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimi yaşanmış olacak. Bu aynı zaman makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Paul McCartney’nin de Ringo Starr’ı görüp “Aramızdaki dostluk ve sevgiyi tekrar görmek, bana ne kadar güzel zaman geçirdiğimizi hatırlattı.” diyerek arttırdığı belgesel için herkes epey heyecanlı gözüküyor.

Ringo Starr’ın da belgeselle ilgili heyecanını gizleyemeyip “Peter harika biri ve onun vizyonundan çıkacak şeyi çok merak ediyor. Dört yakın arkadaşın aynı odada oturup saatlerce müzik yapmasını izlemek hem bana hem müzik severlere hem de The Beatles sevenleri mutlu edecek, buna inanıyorum” açıklamasını yaptı.