russo kardeşler, obama ailesi ve riz ahmed, aynı filmde buluşuyor

russo kardeşler, obama ailesi ve riz ahmed, aynı filmde buluşuyor


exit west


Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame gibi süper kahraman filmlerine imza atarak Marvel Sinematik Evreni’nin vizyonunu ve hacmini genişleten Russo Kardeşler, bir yandan Tom Holland’ın başrolünde yer aldığı Cherry filminin hazırlıklarıyla uğraşırken; diğer bir yandan da yapımcı olarak destek verdiği projelerle sinema dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Bu sefer yanlarına Barack ve Michelle Obama ikilisini alan Russo kardeşler, Mohsin Hamid’in aynı isimli romanından uyarlanacak ve Riz Ahmed’in başrolünde yer alacağı yeni Netflix filmi Exit West’in yapımcı koltuğunda oturacağını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Fargo ve Legion dizilerinin yaratıcısı olarak tanınan Noah Hawley ile birlikte Mastermind isimli yeni bir dizinin yapımcılığını üstleneceğini açıklayan ikili yoğun programlarına bir yoğunluk daha eklemeye hazırlanıyor. ’71 ve White Boy Rick filmlerine imza atan Yann Demange’ın yönetmen koltuğunda oturcağı film, mülteci krizi üzerine olacak.

Mizah duygusu kuvvetli, bulunduğu kültürün sınırlarına meydan okuyan Nadia ile nazik, çekingen ve geceleri balkonundan yıldızları izlemeyi seven Saeed isimli iki karakterin hikayesini anlatacak Exit West, işin içine para girince mülteci kavramının bile nasıl değişiklik gösterdiğini anlatacak.

Son Oscar’larda En İyi Belgesel Oscarı’nı kazanan American Factory’nin yapımcıları olarak sinema dünyasına giriş yapan Barack Obama ve Michelle Obama’nın bir kez daha yapımcı olacağı projenin başrolünde The Night Of’taki performansıyla hala akıllarımızda yer eden Riz Ahmed’i izleyeceğiz. Son olarak Brexit’i konu alan bir albüm hazırlığında olan Ahmed’i, konu olarak çok da uzakta durmayan The Night Of’a benzer bir yapımda düşünmek şimdiden bizi heyecanlandırdı.

Hikayesi ve arkasındaki ekip ile dikkat çeken filmin çekimlerinin ilkbahar ayarında başlanması bekleniyor. Yakın zamanda daha da detaylanacak oyuncu kadrosuyla bir tur daha heyecanlanacağımız günleri iple çekiyoruz.