sigur rós’un solisti jónsi’nin taze projesi dark morph ile tanıştınız mı?

sigur rós’un solisti jónsi’nin taze projesi dark morph ile tanıştınız mı?


yeni albüm bir mayıs'ta, ilk tekli burada


İzlanda’nın incisi post rock grubu Sigur Rós’un sesi Jónsi, geçen sene Dark Morph isimli yeni bir projeyle karşımıza çıkmıştı. İsveçli sanatçı Carl Michael von Hausswolff’u yanına alan Jónsi, grupla aynı isme sahip ve deniz yaşamından kesitlere yer veren ilk albümüyle ilgi toplamıştı. Şimdi ise ikili, arayı çok açmadan ikinci bir albümün sinyallerini veriyor.

Dark Morph II isimli albüm Mayıs’ın 1’inde Anna von Hausswolff’un kurduğu Pomperipossa etiketiyle yayınlanacak. Yalnızca üç parçanın yer alacağı albüm, Dive In isimli yirmi dakikalık bir parçayla açılışını yapacak. Bu albümde de ilk albümde olduğu gibi denizlerden ilham aldığını belirten grup, kayıtlarda Pasifik Okyanusu’nda yaşayan balina ve karideslere rastlayabileceğimizi de ekledi. Çevre ve özellikle denizlerin kirliliği konusunda hassas olan ikili, atıkların denize atılmaması ve nükleer aktivitenin durdurulması için de çağrı yaptı.

İlk albümün sakin sound’una kıyasla dans pistine nispeten daha çok yakışacak bir tekliyle karşımıza çıkan Dark Morph’un ikinci albümü bu çizgide olur mu bilemiyoruz, fakat grup zor bir dönemeç olan ikinci albümün de üstesinden gelecek gibi görünüyor. Dark Wave isimli yeni tekli deniz yaşamından karelerin eşlik ettiği videosuyla hemen aşağıda.