spike jonze’un beastie boys belgeselinden uzun bir fragman paylaşıldı

spike jonze’un beastie boys belgeselinden uzun bir fragman paylaşıldı


beastie boys story


Müzik dünyasının ayrı pop kültürün ayrı ikon gruplarından Beastie Boys, 2012’de grup üyelerinden Adam “MCA” Yauch’un zamansız ölümünden sonra haklı olarak sahnelerden elini eteğini çekmişti. 2019’un Nisan ayında 7 senenin ardından Spike Jonze yönetmenliğinde çekilecek Beastie Boys Story isimli bir belgesel için tekrar sahneye çıkan grubun hikayesini bizzat Mike D ve Adam Horovitz’in ağzından dinleyeceğimiz belgeselden bir fragman paylaşıldı.

Sabotage şarkısı için çekilen videonun yönetmenliğini yapmasının dışında grup üyelerinin kanki kontenjanında olan Spike Jonze’un çektiği belgesel, Mike D ve Adam Horovitz’in geçtiğimiz sene Philadelphia ve New York’ta gerçekleşen ve yine prodüksiyonu Jonze tarafından yapılan konuşma serilerinden oluşuyor. Belgeselin yayın haklarını Kasım ayında yepyeni diziler ve belgesellerle yayın hayatına başlayan ve yine bu sene yayınlanması planlanan Billie Eilish belgeselini de 25 milyon dolar gibi bir meblağ ile satın alan Apple TV+ sahipleniyor.

Prömiyerini bu ayın başında gerçekleşmesi beklenen ama Corona virüsü yüzünden iptal olan SXSW 2020 Film Festivali’nde yapamayan belgesel, 24 Nisan’da Apple TV+ üzerinden yayınlanacak. Belgeselin fragmanı hemen aşağıda.