taika waititi, netflix için charlie and the chocolate factory evrenine balıklama dalacak

taika waititi, netflix için charlie and the chocolate factory evrenine balıklama dalacak


bir değil iki dizi birden


Son yılların tartışmasız en yoğun yönetmenlerinden olan taze Oscar ödüllü Taika Waititi, Netflix ile Charlie and the Chocolate Factory evreninden uyarlanacak iki animasyon dizisi için yönetmen koltuğuna oturacak.

Netflix’in 2018 yılında kolları sıvadığı daha çok çocuklara özel içerik mottosunun bir uzantısı olarak edebiyat dünyasında daha çok çocuklara yönelik yazdığı kitaplarla hafızalara kazınan Roald Dahl’ın aralarında Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG gibi eserlerinin bulunduğu birçok kitabını ve öyküsünü animasyon formatında diziye uyarlayacağı açıklanmıştı. Bu projeden uzun zamandır haber alamamışken belki de bizlerin aklına gelebileceğinden güzel bir eşleşme yaşandı.

The Roald Dahl Story Company’nin desteğiyle televizyon dünyasına aktarılacak çizgi diziler için Netflix, Taika Waititi ile el sıkıştı. Charlie and the Chocolate Factory’den evreninden uyarlanacak iki hikayeden ilki bizzat Dahl’ın Charlie and the Chocolate Factory kitabını anlatacakken ikinci dizi de de Willy Wonka’nın çikolata fabrikasında çalışan Umpa Lumpalar’ın yaşamını mercek altına alacak. İki farklı hikayenin arkasındaki isim olacak Waititi aynı zamanda bu dizilerin yapımcılığını da üstlenecek.

Netflix’in orijinal hikayenin ruhuna sadık kalacağının altını çizerek paylaştığı bu güzel haberler ne zaman gerçeğe döner merakla bekliyoruz. Son zamanlarda programı epey yoğun olan Waititi bu iki diziye birden nasıl vakit ayıracağını, Waititi’nin bu sefer hangi projesini erteleyeceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.