badbadnotgood’dan bir değil iki şarkı birden

badbadnotgood’dan bir değil iki şarkı birden


goodbye blue + glide


Son albümlerinin üstünden dört sene geçmesiyle artık resmi olarak yeni albüm beklediğimiz gruplar klasörüne koyduğumuz BADBADNOTGOOD, bir değil iki şarkıyla birden şöyle bir kendisi hatırlattı.

2016’da IV, 2017’de Spotify Live albümlerini yayınlayıp aynı yıl bir de Late Night Tales’e misafir olan Kanadalı quartet, geçtiğimiz dört yılda bir anda kazandıkları devasa şöhretlerini korumak adına ortalıktan kaybolmuştu. Tk tük festivaller ve tekliler dışında uzun süredir sessiz kalan grup, bu sessizliğini daha önce Key To Love isimli teklide birlikte çalıştıkları Jonah Yano’nun eşlik ettiği Goodbye Blue ve onun enstrümantal versiyonu olan Glide (Goodbye Blue Pt.2) ile bozdu.

Progresif cazın günümüzdeki genç ve yetenekli temsilcilerinden biri olan BADBADNOTGOOD’un “2018’in sonu, grup olarak çıktığımız devasa turnenin ilk uzun arasıydı. Bu arada bol bol düşünme ve her türlü şeyi keşfetme fırsatımız oldu. “Goodbye Blue” bu dönem çıkan şarkılardan biriydi. Sonunda şarkıyı, bazı melodileri ve duyguları kendi başlarına durduğunda da hissedebileceğimi enstrümantal bir şarkı haline getirdik, Umarız herkes bu iki şarkıyı sever ve bu sıkıntılı zamanlar için biraz huzur bulur.” açıklamasıyla paylaştığı iki yeni tekli hemen aşağıda.