call me by your name’in devam filmi orijinal kadroyla çekilecek

call me by your name’in devam filmi orijinal kadroyla çekilecek


elio ve oliver part.2


90. Akademi Ödülleri’nde dört dalda aday gösterilip ve gecede En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödül almasının dışında sosyal medyada dev bir sansasyona dönüşen Call Me By Your Name’in devam filminin akıbeti bir süredir merak ediliyordu. André Aciman’ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin ve Aciman’ın filmin popülaritesini fırsat bilip hemen ikinci kitabı yazmasıyla hızlanan çalışmaların merkezindeki isim olan yönetmen Luca Guadagnino,  ikinci filme sıcak baktığını her seferinde dile getirse filmin başrol oyuncularından Armie Hammer’ın bu fikre mesafeli olduğu ortaya çıkmıştı.

Bütün olumsuzluklara rağmen devam eden film çalışmalarından sonunda beklenen haber geldi. İtalyan dergi La Repubblica dergisine konuşan Guadagnino, devam filminin çekileceğini ve ilk filmde izlediğimiz Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg ve Esther Garrel’in devam filminde de olacağını doğruladı. Yönetmenin başta Dakota Johnson olmak üzere kadroya yeni isimler dahil etmek istediği bilinse de orijinal kadroyu bir kez daha izleyeceğimiz için sevinmedik desek yalan olur.

Röportajın devamında ise, devam filmi için çok sevdiği ama ismini vermek istemediği bir yazarla Amerika’da bir araya gelme planı yaptığını açıllayan yönetmen, bu planını maalesef corona virüsü salgını sebebiyle ertelenmek zorunda kaldığını da paylaştı. Fakat bu görüşmenin iptali, filmin geleceğini etkileyen bir durum değil. Guadagnino, herkesin yeni filmde yer alacağını özellikle vurguluyor.

André Aciman’ın 2019 yılında yayımlanan yeni romanı Find Me’nin, ne kadarının filme dahil edileceği belirsizliğini korurken projenin hala güncel olduğunu görmek bizleri sevindirdi.