david gilmour ve ailesinden leonard cohen cover’ı

david gilmour ve ailesinden leonard cohen cover’ı


kendine dikkat et yiğidim


Müzik dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olan David Gilmour, eşi Poly Samson’ın yeni yayımlanacak kitabı için düzenlediği canlı yayında iki adet Leonard Cohen şarkısı seslendirerek yer aldı.

Londra’daki Central Hall Westminster’ta gerçekleşmesi beklenen ama corona virüs sebebiyle gerçekleşemeyen Theater for Dreamers isimli kitap için bir araya gelen Gilmour ailesi, bu etkinliği internet üzerinden bir canlı yayınla gerçekleştirmeye karar vermiş. Poly Samson’ın kitabı ve gelişim sürecini anlattığı videonun reklam aralarında ise gitarını eline alan Gilmour, Leonard Cohen’ın Bird on the Wire ve So Long Marianne şarkılarını bizim ve eşi için seslendirdi.

Leonard Cohen’ın de bir dönem yaşadığı Hydra adasında geçen bir hikayeyi anlatan kitap, arkasında Cohen’ın Bird on the Wire’ı bizzat adada yazması, yetmediği So Long Marianne şarkısındaki Marianne ile de Hydra adasında tanışması gibi iki güzel hikayeyi barındırıyor. Cohen isimli bir karakterinde yer aldığı kitabın tanıtım videosunda David Gilmour cover’larını dinlemek isteyenleri 7:46 ve 30:08’e alalım.