david lynch’in yeni dune filmine merağı yokmuş

david lynch’in yeni dune filmine merağı yokmuş


yalancıyı?


Şu sıralar gündemde olmasa da her zaman kalbimizin baş köşesinde olan David Lynch, bir süredir Denis Villeneuve’ün yeniden çevrimi ile bol bol andığımız Dune serisiyle ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde The Hollywood Reporter ile bir röportaj gerçekleştiren David Lynch, daha önce kendisinin uyarlamaya kalkıştığı ama sonucundan pek memnun olmadığı Dune filminin Denis Villeneuve elinden çıkacak versiyonunu hiç merak etmediğini açıkladı. Çektiği Dune uyarlamasını bir “kalp ağrısı” olarak nitelendiren kült yönetmen, film için “Büyük bir başarısızlıktı ve filmin kurgusunu kafamdaki gibi tamamlayamadım. Benim yapmak istediğim bir film değildi. Bazı kısımlarını çok seviyorum ama Dune’un benim için tam bir başarısızlık olduğunu açıkça söyleyebilirim.” yorumunu yapmıştı.

Dune’a karşı olumsuz beslediği olumsuz hisler ışığında, bu zamana kadar Villeneuve imzalı Dune uyarlamasına dair bir şey görmediğini de paylaşan Lynch, bundan sonra yapılacak Dune uyarlamalarını izlemeyi planlamadığını da özellikle belirtti.

Yakın zamanda ilk fragmanıyla ortamları ateşe verecek dev kadrolu Dune uyarlamasından paylaşılan ilk görselleri henüz görmemiş olanları ŞURAYA alalım.