denis villeneuve’ün dune uyarlamasından ilk görsel paylaşıldı

denis villeneuve’ün dune uyarlamasından ilk görsel paylaşıldı


fragman da yarın geliyor


Çoğu kişiye göre 20. yüzyılın en iyi bilim-kurgu serisi apoletini çoktan omuzlarına takmış Frank Herbert‘in altı kitaplık şaheseri Dune’un Denis Villeneuve tarafından sinemaya uyarlanan versiyonundan haber almayalı o kadar uzun zaman oldu ki neredeyse filmi unutma noktasına gelmiştik. Ta ki bugüne kadar.

Filmin başrolünde yer alan Timothée Chalamet’yi Paul Atreides olarak gördüğümüz ilk görsel bugün itibariyle paylaşıldı.

1984 yılında David Lynch tarafından da beyaz perdeye uyarlanan Dune, seyircilerin ve eleştirmenlerin gözünde bir hayal kırıklığı olmaktan öteye geçememişti, ancak sonradan kült kabul edildi. Denis Villeneuve’ün yıldız dolu kadrosuyla Dune’dan paylaşılan ilk ve tek görselde, Paul Atreides karakterine hayat veren Timothée Chalamet’yi görüyoruz. Yarın yayınlanacak fragman ile hakkında sonunda bir şeyler göreceğimiz için son derece heyecanlı olduğumuz filme kavuşma tarihimiz de gittikçe yaklaşıyor.

Lion ve Rogue One filmlerinin kadrosunda bulunan Greig Fraser’ın görüntü yönetmenliğini üstlendiği, Hans Zimmer’ın müziklerini hazırladığı filmin senaryosu ise Denis Villeneuve ile birlikte Eric Roth ve Doctor Strange’in senaristi Jon Spaihts tarafından kaleme alındı. Son yıllarda imza attığı Blade Runner 2049 ve Arrival ile kendisine olan sevgi saygımızı üçe beşe katlayan Villeneuve’ün Dune uyarlamasında Chalamet ile birlikte Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac ve Charlotte Rampling’den oluşan dev bir kadroyu izleyeceğiz.

Denis Villeneuve’ün, hayatımın projesi olarak tanımladığı Dune, corona virüs yüzünden ertelenmez ise vizyon tarihi hala 18 Aralık olarak gözüküyor.