disney+, the mandalorian’ın ilk sezonuna odaklanacak sekiz bölümlük belgeselini duyurdu

disney+, the mandalorian’ın ilk sezonuna odaklanacak sekiz bölümlük belgeselini duyurdu



Disney+’ın geçtiğimiz yıl streaming yarışında adından söz ettirmesinde en büyük pay sahibi olan yapımı The Mandalorian, uzayda geçen bir western hikayesini Star Wars evrenine başarıyla yedirerek gönlümüzü kazanmayı başarmıştı. Dizinin epey sevilen ilk sezonundan sonra sürpriz olmayan ikinci sezon onayı çok gecikmemiş ve kadro hemen şekillenmeye başlamıştı. Taşın suyunu çıkartma mottosuyla ilerleyen Disney+, dizinin 8 bölümlük ilk sezonunun üzerine 8 bölümlük bir belgesel serisine hazırlanıyor.

Son olarak Robert Rodriguez, Rosario Dawson ve Michael Biehn gibi isimlerin yeni sezonuna dahil olduğunu öğrendiğimiz The Mandalorian, Star Wars evrenini Spaghetti Western ile bir çorba misali karıştırma çabalarına devam ederken ilk sezonun hikayesini anlatacak belgesel serisi Dünya Star Wars Günü olan 4 Mayıs’ta yayınlanacak.

Disney Gallery: The Mandalorian ismini taşıyacak belgesel, dizinin oyuncularının daha önce görülmemiş görüntüleri, ekip üyeleri/oyuncular ile yapılan röportajlar ve yayınlanmamış bazı sahneler yapımda izleyeceklerimiz arasında olacak. Dev bir internet fenomenine dönüşen Baby Yoda hakkında da bol bol bilgi edineceğimiz seride dizisinin yapım aşamaları, modellerin arkasındaki sanatçıların kullandığı teknikler ve teknolojiler, karşımıza çıkan ilginç yaratıklar ve Star Wars efsanesiyle olan bağlantılar gibi detaylar da açıklanacak.

Dünyanın sonu gelmezse sonbaharda yeni sezonunu izleyeceğimiz The Mandalorian için yapılmış bu Spaghetti Western temalı fragmanı izlemeyen varsa buyursun.