hellraiser’ın dizi uyarlamasını david gordon green yönetecek

hellraiser’ın dizi uyarlamasını david gordon green yönetecek


film değil dizi olan


Clive Barker’ın yazıp yönettiği, korku sinemasının kült filmleri arasında yer alan ve HBO ekranlarından izleyiciyle buluşacak Hellraiser’ın dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Bu projeyle birlikte televizyon ve sinema dünyasında aynı anda iki farklı Hellraiser projesi göreceğiz.

Clive Barker‘ın kısa öyküsü The Hellbound Heart’tan beyaz perdeye aktardığı 1987 yapımı Hellraiser; eski çağlardan kalma gizemli bir küpü evinin çatı katında kurcalayan Frank’in, başka bir boyutun kapılarını açmasıyla gelişen korkutucu ve esrarengiz olayları konu alıyor. İlginç atmosferi ve iğne kafalı adam görseliyle hafızalarda yer eden film, kendisinden sonra dokuz devam filminin çekilmesine vesile olacak kadar da başarılı bir franchise’a dönüşmüştü.

David Bruckner’ın yönetmen koltuğunda oturacağı yeniden çevrimle alakası olmayan bu dizi projesinin pilot bölümünü son olarak 2018 yapımı yeni Halloween filminin yönetmenliğini yapan David Gordon Green üstlenecek. Sadece pilot bölümü değil, dizinin ilk sezonundan farklı bölümleri de yönetecek Green’e senaryo konusunda Godzilla: King of the Monsters, Trick r’ Treat filmlerinin senaristi Michael Dougherty ve Battlestar Gallactica, Heroes dizilerinin senaristi olarak tanınan Mark Verheiden eşlik edecek.

Arkasında HBO olmasıyle bizleri heyecanlandıran proje, sadece orijinal filmin uzatılıp bölümlere bölünmüş hali olmayacak. Serinin köklü mitolojisinin derinliklerine inecek yapım, çok boyutlu bir alanda yaşayıp bir bulmaca kutusuyla aktive edilen şeytani Cenobite’lar ve onların lideri olarak bilinen ikonik Pinhead karakterinin etrafında dönecek.

Henüz yayın tarihine dair bir detay paylaşılmayan yapımın sıkı takipçisiyiz.