luca guadagnino’nun lord of the flies projesinin artık bir senaristi var

luca guadagnino’nun lord of the flies projesinin artık bir senaristi var


patrick ness


Call Me By Your Name’in dumanı hala tüterken bize bir de Suspiria güzelliği yapan yönetmen Luca Guadagnino’nun Lord of the Flies’ı da beyaz perdeye adapte etmek istediği ve Call Me By Your Name’in devam filmi üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Şimdiyse Hollywood, COVID – 19’dan dolayı neredeyse tamamen işlevsiz haldeyken projeden güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Ortalık sakinken projeleri üzerine kafa yormaya devam eden Guadagnino, filmin senaryosunu uyarlaması için Patrick Ness’i en uygun aday olarak belirledi. Ness tarafından uyarlanması beklenen William Golding romanı Lord of the Flies, bir adada mahsur kalan erkek yatılı okul öğrencilerini konu alıyor. Ufak komünler kurarak yaşamaya çalışan gençlerin hikayesi, gittikçe daha vahşi hale gelerek insanın karanlık yüzünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Projeyle ilgili aldığımız son haberler, Warner Bros.’un filmi orijinalindeki gibi erkek öğrenciler üzerinden değil de günümüzün popüler trendi olan kadın oyuncularla dolu bir kadro ile hayata geçirmek istediği yönündeydi. Gördüğümüz kadarıyla şirket, şimdi bu kararını orijinale sadık kalma yönünde değiştirmiş gözüküyor.

A Monster Calls ve Chaos Walking olmak üzere ilki filme uyarlanmış iki romanı bulunan Ness’in bu film için uygun bir senarist olduğu iddia ediliyor, çünkü yazarın romanların ikisi de kendilerini aniden yetişkin görevlerini üstlenmek zorunda bulan ve bu şekilde kendi içlerindeki karanlıkla yüzleşen gençleri konu alıyor.

Dünyanın şu anki durumunu ve Luca Guadagnino’nun dolu ajandasını düşünürsek filmin en erken 2022 gibi vizyonda olacağını tahmin etmek yanlış olmaz.