q-tip aynı anda 3 albüm üstünde çalıştığını açıkladı

q-tip aynı anda 3 albüm üstünde çalıştığını açıkladı


helal sana be


Rap dünyasının yaşayan efsanelerinden biri desek kesinlikle yanılmayacağımız; 90’lı yılların sonunda rap dünyasının en yaratıcı gruplarından biri olan A Tribe Called Quest’in kalbi, rapçi, beat maker ve yapımcı Q-Tip, Instagram hesabından paylaştığı bir video ile aynı anda üç farklı proje üzerinde çalıştığını paylaştı.

Son solo albümü The Renaissance’ı 2008 yılında yayınlayan Tip, bu albümün ardından uzun süredir koşulan ama bir türlü yayınlanamayan Kamaal the Abstract’i yayınlamıştı. 2013’te Busta Rhymes ile bir araya gelen Tip, birlikte kaydettikleri The Abstract and the Dragon’un ardından A Tribe Called Quest hayranlarının uzun zamandır rüyalarını seslenen albüm We got it from Here… Thank You 4 Your service’i, grubun kurucu üyesi Phife Dawg’ın vefatından bir kaç ay sonra yayınlayıp grubun artık tamamen dağıldığını açıklamıştı. Bu süreçten sonra solo olarak üretimine devam eden Q-Tip cephesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Aynı zamanda 50. yaş günü olan 10 Nisan’da Instagram hesabında stüdyosunda paylaştığı videoda Algorhythms, Riot Diaries ve The Last Zulu isimli üç projeyi aynı anda yürüttüğünü açıklayan Q-Tip, bu farklı projelerin/albümlerin ne zaman, nerede, nasıl, kimlerle ve hangi koşullar altında yayınlanacağı gibi detayları paylaşmadı.

Karantina sürecinde bu üç albüm için de bol bol vakti olan Q-Tip’in en yakın zamanda bize yeni bir şeyler dinletmesini heyecanla bekliyoruz.