radiohead konser arşivinden ikinci kayıt yayında

radiohead konser arşivinden ikinci kayıt yayında


berlin’deyiz


Karantinada sıkıntıdan patlama noktasına geldiğimiz şu günlerde, eski konser kayıtlarını paylaşarak imdadımıza yetişen Radiohead, arşivinden bir yeni kayıt daha paylaştı.

Geçtiğimiz hafta bizleri 20 sene öncesinin Dublin’inine ışınlayan Radiohead ile yeni durağımız Berlin. A Moon Shaped Pool’un yayınlanmasının üstünden 4 ay geçmiş ve Eylül 2016’da Lollapalooza Festivali’ndeyiz.

2 saat 8 dakikalık konserin açılışını Burn the Witch ile yapan Radiohead, konserin ilk yarısında ağırlıklı olarak çiçeği burnunda albüm A Moon Shaped Pool’dan şarkıları seslendirirken, ikinci yarısında neredeyse her albümden birer şarkı çalmadan geçmiyor. Street Spirit ile biten setin sonuna gelen grup, izleyicilerin “bir daha, bir daha” ısrarlarına dayanamayınca tekrar sahneye geliyor. 5 şarkı daha çaldıktan sonra “iyi geceler” deyip sahneden inen Radiohead, tekrar “bir daha, bir daha” ısrarlarına dayanamıyor ve tekrar sahneye çıkıp bu sefer yıllar sonra ilk defa malum şarkıyı çalıyor. Seyirciye 2 saatlik muazzam bir gece yaşatan Radiohead, kapanışı Karma Police ile yapıyor.

Her saniyesi ayrı güzel olan konserin canlı kaydı hemen aşağıda. Bir sonraki durakta görüşmek üzere.