somme slovi’yi bilmeyen, görmeyen kalmasın

somme slovi’yi bilmeyen, görmeyen kalmasın


teşekkürler somme slovi


Yeni bir gün, yeni bir arkadaş… Sizleri tasarımlarıyla farkını ortaya koyan, ilhamıyla ilham veren, moda endüstrisinin rutin algılarından şık haraketlerle sıyrılan bir markayla tanıştırmak istiyoruz.

İlhamını edebiyat, tarih, antropoloji ve tasarımcının kişisel deneyimlerinden alan; ilhamını hikaye anlatımı ve karakter yaratımı ile birleştiren Somme Slovi ile tanıştıracağız. Klasik silüetleri “brikolaj” yöntemiyle teatral parçalara dönüştüren bir “urban couture” markası olarak öne çıkan Somme Slovi, geleneksel terziliğe duyduğu saygıyı günümüz moda endüstrisindeki aşırı üretimden ziyade, sayılı ürettiği kıyafetlerde ince el işçiliği ile yansıtıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi okuduktan sonra modaya yönelerek profesyonel moda kariyerine başlayan Somme Slovi’nin kurucusu ve tasarımcısı Gizem Gül, 2016 yılında, New York’a taşınarak Fashion Institute of Technology’de Moda Tasarımı eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Proenza Schouler ve Helmut Lang gibi isimler için çalışarak profesyonel tasarım kariyerini geliştiren Gül, markasının ilk koleksiyonu “The Grisettes” için ilhamını Balzac, Baudelaire ve Murger gibi yazarlar tarafından 19. yüzyıl literatüründe bahsedilen Grisette’lerin hikayesinden alıyor.

Cinsiyet rollerini reddederek dönemin Paris burjuvazisine alternatif bir modernite yaratan Grisette’lerin bu tavrını 21. yüzyıla taşıyan Somme Slovi, bu süreçte Janin’in sokakta çiçek satan bir kızın hikayesini anlattığı “Jenny the Flower Girl” makalesi veya Musset’in eski perdelerden kıyafet yapan bir kız için yazdığı “Mimi Pinson” şiiri gibi farklı işlerden esinlenmiş.

Her bir kombinin farklı bir hikayedeki farklı bir karakteri anlattığı koleksiyon, bu karakterlerin klasik silüetlerin daha modern ve dramatik parçalara dönüştürülmesiyle yeniden canlandırılmış. Koleksiyonun kampanya çekimi New York Garment District’te bir kumaş dükkanında fotoğrafçı Asya Çetin ve kreatif direktör Gia Seo ikilisiyle gerçekleşmiş. Çekimde, model olarak Acne’nin “Muse” kampanyasından hatırlayabileceğimiz Sara Hiromi yer almış.

Markanın birbirinden güzel tasarımlarından gözlerini alamayanları www.sommeslovi.com‘a doğru alabiliriz.

Ayrıca gözlerinizin iştahını açacak Instagram hesabı da tam şurada.