stanley kubrick belgeseli kubrick by kubrick’ten bir fragman paylaşıldı

stanley kubrick belgeseli kubrick by kubrick’ten bir fragman paylaşıldı


kubrick ile baş başa...


Sinema tarihinin en nadide yönetmenlerinden Stanley Kubrick’in, film eleştirmeni Michel Ciment’le yaptığı röportajların bir araya gelmesinden oluşan Kubrick by Kubrick belgeselinden bir fragman yayınlandı.

Kendisini açıklamaya bile gerek duymadığımız isimlerden biri olan Stanley Kubrick’in kariyeri hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir fırsat olarak gözüken Kubrick by Kubrick’in yönetmen koltuğunda Gregory Monro yer alıyor.

ünlü film eleştirmeni ve aynı zamanda sinema dergisi Positif’in editörü olan Michel Ciment‘le yaptığı röportajların derlenmesinden oluşan belgesel, benzeri yapımlardan farklı olarak yönetmenle 30 yıllık bir arkadaşlığı olan Ciment’in kariyeri boyunca Stanley Kubrick ile yaptığı röportajlara dayanıyor. Arşiv görüntülerinin de yer aldığı belgesel, Kubrick’in Fear and Desire’dan Eyes Wide Shut’a kadar 50 yıllık sinema kariyerini de inceleyen Kubrick by Kubrick’in dünya prömiyerini 2020 Tribeca Film Festivali‘nde yapması bekleniyordu.

Malum koronavirüs salgını yüzünden fiziki bir yapı içerisinide gerçekleşme ihtimali kalmayan ama online bir sistem ile izleyiciyle buluşmayı planlayan festivalin programında yer alma ihtimali yüksek olan belgeselin fragmanı hemen aşağıda.