the favourite senaristinin yeni dizisi the great’ten fragman

the favourite senaristinin yeni dizisi the great’ten fragman


kraliçem çok yaşa


Yorgos Lanthimos’un Oscar ödüllü filmi The Favourite’ın senaristi Tony McNamara’nın senaryosunu kaleme aldığı The Great’ten bir fragman paylaşıldı. Elle Fanning ve Nicholas Hoult gibi iki başarılı genç ismi başrollerinde bulunduran dizi, II. Katerina’nın hüküm sürdüğü dönemde İmparatoriçe’nin ve etrafında gelişen entrika dolu olayları anlatıyor.

Henüz 33 yaşındayken, 1762’de tahta çıkmayı başaran II. Katerina, hükümdarlığı döneminde özellikle kültür sanat faaliyetleri ve ekonomik açıdan edinilen refahlıkla Rus tarihi içinde diğer hükümdarlardan ayrı bir yerde olmasıyla ünlü bir karakter. Tarihin en güçlü kadın liderlerinden biri olarak bildiğimiz Katerina’nın hikayesini 10 bölümlük bir mini dizi olarak izleyeceğiz. Game of Thrones’vari bir entrika yerine biraz daha yumuşak ve içinde komedi unsurlarına da yer veren dizinin yönetmen koltuğunda ise Geeta Patel ve Matt Shakman ikilisi oturuyor.

Fanning ve Hoult’un yanı sıra Phill Webster, Christophe Tek, Charlie Price ve Florence Keith-Roach gibi isimlerin de kadrosunda yer aldığı dizi 15 Mayıs’ta ekranlarda olacak.