tribeca film festivali bu sene online olarak gerçekleşecek

tribeca film festivali bu sene online olarak gerçekleşecek


nasıl olacak?


Kurucuları arasında Robert De Niro’nun da yer aldığı Tribeca Film Festivali, 2002 yılında yeni bir soluk olarak sinema sektörüne girdi ve o zamandan beri her sene gösterdiği filmlerle önemi artmaya devam ediyor. Bu yıl 15 – 16 Nisan’da gerçekleşmesi planlanan fakat birçok festival gibi corona kurbanı olan Tribeca, başka festivallere örnek olabilecek bir hamleyle kısa bir sürede geri döndü.

Rosenthal festival ekibiyle birlikte yaptıkları sanal toplantılar sonucu festivali bu sene online olarak düzenlemeye karar verdiklerini belirtip, çok yakında resmi duyurusunu yapacaklarını da ekledi. Bu sene 33 ülkeden 115 filmi gösterecek olan festivalin sanal aleme taşındıktan sonra da aynı programı uygulayıp uygulamayacağını kestirmek güç, fakat aynı zamanda bu zamanlar bize internet üzerinden neredeyse her şeyin yapılabileceğini gösteriyor.

David Bowie’nin hayatından bir kesiti ele alacak Stardust ve Alice Wu’nun ikinci filmi The Half of It gibi dikkat çeken yapımları programında tanıtan festivalin bu yeni düzene nasıl uyum sağlayacağını görmek hem bizler hem de onlar için bol sürprizli bir süreç olacağa benziyor.