win butler yeni arcade fire albümü iddialarını doğruladı

win butler yeni arcade fire albümü iddialarını doğruladı


aferin çocuklar


Son olarak 2017 yılında diskografisindeki diğer albümlere göre “eh işte” dedirten Everything Now’ı yayınlayan Arcade Fire cephesinden, geçen hafta yeni bir albümün yolda olabileceğine dair haberler gelmişti. Bugün de grubun frontman’i Win Butler tarafından bu iddiaları doğrulayan bir açıklama geldi.

View this post on Instagram

Post 1/3 April 13,2020 To the wonderful fans of @arcadefire ,

First of all, I’m sorry if at any time, I have taken for granted the incredible privilege it has been to perform for you and have you engage and listen to our music.

On the eve of my 40th birthday, I find myself reflecting on my last big birthday; turning 30 (both excellent times to reflect). We were in Austin completing vocals and finishing touches on “The Suburbs”. Will, Spike and I had been intensely working on the script that would become “Scenes from the Suburbs.” Trying to finish a record that was so intensely personal was overwhelming. I didn’t even have the energy to celebrate, but we still went to a little Tex Mex place (definitely my death row cuisine of choice?) I remember sitting in the fake leather booth, barely able to speak because of mental exhaustion, my true friends scattered all over the world and no where in sight, and thinking “It feels pretty great to be here at 30.” I was doing challenging work, with amazing band mates, making music I felt inspired by and driven to complete.

I’m happy to report that at 40, I’m still pretty much in the same zone!!

A post shared by Arcade Fire (@arcadefire) on

Grubun esas adamı Win Butler, Instagram hesabı üzerinden “bazen bir şarkıyı yazmak 20 sene sürebiliyor” başlığı ile paylaştığı videoda bir kayıt cihazından çıkan akustik gitar seslerini dinlemiştik. Bu bilgileri bir kenara koyarsak grubun Instagram hesabından yapılan yeni bir paylaşım, albüm dedikodularını birinci ağızdan doğruladı.

Öncelikle hayranlarından bu kadar uzak kaldığı için özür dileyerek söze başlayan Butler, uzun zamandır farklı temalar üzerinde şarkı yazmak için çalıştıklarını ve Age of Anxiety isimli bir şarkının sözlerini tamamladıklarını paylaştı. Yazının devamında sürecin nasıl yoğunlaştığını, böyle doğal olmayan bir durumla nasıl başa çıktıklarını ve yaşananların bütün süreci nasıl etkilediğinden bahseden Butler ve Arcade Fire, yeni bir albüm için ilk adımı atmış gözüküyor.

Zaten dünyada hayat durmuşken ve evde kalıp üretmek en mantıklı seçenekken doğru yolu seçen Arcade Fire’ı tebrik ediyor ve gözlerimizi yollarda bırakmamaları üzerine söz istiyoruz.