david gilmour’dan iki adet syd barrett cover’ı

david gilmour’dan iki adet syd barrett cover’ı


octopus ve dominoes


Geçtiğimiz haftalarda eşi Poly Samson’ın yeni yayımlanacak kitabı için düzenlediği canlı yayında iki adet Leonard Cohen şarkısı cover’layan  David Gilmour, bu sefer eski dostu ve grup arkadaşı Syd Barrett şarkılarını seslendirdi.

Londra’daki Central Hall Westminster’ta gerçekleşmesi beklenen ama corona virüs sebebiyle gerçekleşemeyen Theater for Dreamers isimli kitap için bir araya gelen Gilmour ailesi, bu etkinliği internet üzerinden bir canlı yayınla gerçekleştirmişti. İlk yayının çok beğenilmesi sonrası bunu bir geleneğe ve hayranlarla sanal buluşmaya çeviren Gilmour ailesi, serinin ikinci bölümünde şarap içip, aile şarkıları söyleyip gelen soruları cevapladı.

Bununla da kalmayan David Gilmour, yayında eski Pink Floyd grup arkadaşı Syd Barrett’in bestelediği Octopus ve Dominoes isimli iki şarkıyı cover’ladı. Gilmour, yakında yayımlanacak Barrett’in şarkı sözlerinden oluşan bir kitabın seslendirilmesi içn davet edildiğini açıklayıp, Barrett ve birlikte çalışma süreleri hakkında bazı kişisel anektodlar da paylaştı.

Aile muhabbetlerini dinlemek istemeyenler videonun 17:35 ve 32:50 dakikalarına ışınlanabilir.