denis villeneuve, paul atreides ve michael corleone’yi karşılaştırdı

denis villeneuve, paul atreides ve michael corleone’yi karşılaştırdı


fragman nerde hocam?


Frank Herbert’in bilim kurgu klasiği Dune’un Denis Villeneuve tarafından beyaz perdeye uyarlanması büyük heyecan uyandırmış, kadrosunda başta Timothée Chalamet olmak üzere yer alan bir araba dolusu yıldız isim ve bir türlü izleyemediğimiz fragmanıyla beklentiyi iyiden iyiye yükseltmişti. 1984 yılında David Lynch tarafından da beyaz perdeye uyarlanan yapımla ilgili taze fotoğraflar paylaşan yönetmen, aynı zamanda filmle ilgili de yorumlarda da bulundu.

Din, felsefe ve politika gibi farklı alanlarla uğraşan ve alışık olduğumuz bilim kurgulardan farklı bir noktada konumlanan Dune’un Chalamet tarafından canlandırılan başrolü Paul Atreides, bir sonraki dük olmak için sıkı eğitimlerden geçerken hayattaki yerini ve amacını sorguluyor. Villeneuve, Atreides’in istemediği bir mirası sırtlamak zorunda kalması bakımından The Godfather’ın Michael Corleone’sine benzediğini belirtirken, filmin bir genç yetişkinin güçlenmesi ve kendi kimliğini bulmasını konu aldığını da ekliyor.

Dune’u bir Marvel filmine benzeterek milyon dolarlık bir gişe başarısı elde etmek yerine filmin felsefesini öne çıkarmayı seçtiği için belki de bu işe en uygun yönetmen olsa da Villeneuve’ün hikayeyi milyonlarca seyirciyi beyaz perdeye çekebilecek şekilde de anlatması gerekiyor. İki film olarak tasarlanan projenin devamının gelebilmesi için gerekli bu hamlenin yapılacağını umarak neredeyse geçtiğimiz ay sözü verilen ama bir türlü paylaşılmayan o ilk fragmanı beklemeye devam ediyoruz.