jordan peele ve j.j. abrams’ın hbo için hazırladığı h.p. lovecraft dizisinden fragman

jordan peele ve j.j. abrams’ın hbo için hazırladığı h.p. lovecraft dizisinden fragman


lovecraft country


J.J. Abrams’ın Mayıs ayı sonunda yayın hayatına başlayacak yeni dijital platformu HBO Max için üç yeni dizi hazırlığında olduğu açıklanmıştı. The Shining spin-off‘u Overlook, DC Comics’in sevilen serilerinden Justice League Dark dizisi ve 1970’lerde ABD’nin güneybatısında, suç ve gizem dolu bir hikayeyi anlatacak Duster’ı beklerken, Abrams’ın yapımcıları arasında yer aldığı ve HBO’nun uzun zamandır ses soluk gelmeyen dizisi Lovecraft Country’den sürpriz bir fragman paylaşıldı.

Matt Ruff’ın 2016’da yayımlanan aynı isimli fantastik korku romanından küçük ekrana uyarlanan Lovecraft Country, genç Afro-Amerikan Atticus Black’in, 1950’ler ABD’sinde arkadaşı Letitia ve amcası George ile bir araya gelerek kayıp babasını arayışının hikayesini anlatıyor. Atticus’un hem beyaz ABD’nin ırkçılığıyla hem de kitabın korkunç canavarlarıyla mücadelesine tanık olacağımız yapımda Atticus’u Jonathan Majors, Atticus’ın babasını Michael Kenneth Williams, Jurnee Smollett-Bell, Letitia’yı ve Courtney B. Vance ise George rolüyle karşımıza çıkacak.

Dizinin arkasındaki ekibe göz atarsak Underground ile tanınan Misha Green ve Get Out, Us gibi filmleriyle beğeni toplayan Jordan Peele projenin yapımcı koltuğunda oturuyor. İkilinin Matt Ruff ile birlikte serinin yazarlığını da üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda David Petrarca, Victoria Mahoney, Cheryl Dunye ve Daniel Sackheim ve Yann Demange gibi isimler yer alacak.

Ağustos ayında yayın hayatına başlayacak dizinin HBO kalitesi ve Lovecraft evrenini başarıyla televizyona taşıyacağından şüphemiz yok.