justice league: the snyder cut, 2021’de hbo max’te

justice league: the snyder cut, 2021’de hbo max’te


sonunda


Zack Synder’in yönetmen koltuğunda oturduğu ama sonradan yarım bırakmak zorunda kaldığı Justice Leauge filminin Snyder tarafından bitirilmiş orijinal versiyonu Justice League: The Snyder Cut, olayın perde arkasında yaşananlarla birlikte HBO Max’e geliyor.

Batman, Superman, Wonder Woman, Flash gibi DC çizgi romanlarının kahramanlarını bir araya getiren Justice League, 2017 yılında büyük beklentilerle vizyona girmiş ancak yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığıyla DC Comics tarihinde kara bir leke olarak kalmıştı. Filmin yapım sürecinde yaşananlar filmin belki de bu kadar kötü yorumlar almasının bir numaralı sebebiydi. Filmin yönetmeni olan Zack Snyder, ek çekimlerin başlamasına kısa bir süre kala projeden ayrılırken, onun yerini bu türe çok da uzak olmayan Joss Whedon almıştı. Warner Bros.’un isteği doğrultusunda senaryoda önemli değişiklikler yapan Whedon, yapım şirketinden gelen direktifler doğrultusunda filmin atmosferini farklı bir noktaya çekmişti.

Filmin gişede yarattığı hayal kırıklığından sonra çizgi romanın hayranları filmin orijinal versiyonunu görmek için sosyal medyada bir araya gelmeye başladı. Teknik aksaklıklar sebebiyle hiçbir zaman yayınlanmayacağı tahmin edilen film, Snyder’ın da olaya dahil olmasıyla toparlanmış ve izleyiciyle buluşabilecek bir kaliteye ulaşmıştı. Bu yılın başına geldiğimizde ise artık The Snyder Cut’ın yayınlanması ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı. Sonunda herkesin beklediği haber geldi ve The Snyder Cut’ın önümüzdeki yıl HBO Max‘te yayınlanacağı açıklandı.

Man of Steel’in çevrimiçi gösterimi sırasında bu haberi sinemaseverlerle paylaşan Zack Snyder, bu versiyonu yayınlanmaya hazır hale getirmek için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu açıklayıp tarihi 2021 olarak belirledi. Filmin orijinal versiyonun sinemalarda gösterilen versiyondan bir hayli farklı olduğu ve 4 saatten uzun sürdüğü konuşulurken filmin bölümler halinde yayınlanması ihtimali de bir yandan konuşuluyor.

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher gibi isimlerin rol aldığı filmin ısrarla istenen bu versiyonunun vizyona giren versiyondan daha iyi olup olmadığını görmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.